Mest populære artikler i 2014

Reisemagazinet har fortsatt den positive utvikling i antall lesere det siste året. Lesertallet har økt med rundt 40% og totalt har det blitt lest over 63 000 artikler i løpet av 2014. I anledning det nye året, kan det være interessant med et tilbakeblikk på fjorårets mest populære artikler. Tallene gir en indikasjon på hvilke reisemål folk er mest interessert i, men flere andre faktorer avgjør hvor mange som leser en artikkel. Rundt 75% av leserne kommer etter å ha søkt på noe konkret i en søkemotor (først og fremst Google), så antall visninger sier også noe om hvor synlig artikkelen er i Google for de relevante søkefrasene.

Det har vært besøkende inne fra 116 forskjellige land i 2014. Mest populært er naturlig nok Norge (ca. 81% av besøkene). Deretter følger Spania, Vietnam, Portugal og Sverige som de største konsumentene av Reisemagazinet. Ca. 52% av leserne bruker datamaskin, 28% nettbrett og 20% mobil. Med det nye mobilvennlige designet håper jeg å øke leserandelen på mobil i 2015. Interessant nok bruker 77% av nettbrett/mobil brukerne iOS (altså Apple-produkter), mens bare 22% har Android. Det er imidlertid solgt langt flere Android enn Apple produkter, så hvorfor surfer ikke Android-brukerne mer?

Uansett, her er Topp 10 listen for 2014 sammen med mine kommentarer.

  1. Reisetips for Spania (1161 visninger)

spania_madrid_natt_flickr_PromoMadrid_Max_Alexander

Spania er et populært ferieland og som forventet ble det dermed relativt stor interesse for denne artikkelen som var ny i 2014.

  1. Brugge, Belgia (1162 visninger)

brugge_markt01

Brugge er Belgias bevarte middelalderby (dog i sterk konkurranse med Gent) og største turistattraksjon. Artikkelen ble publisert i april så at den allikevel kommer med på listen tyder på at også nordmenn har stor interesse for Brugge.

  1.  Alhambra, Granada, Spania (1324 visninger)

alhambra01

Akkurat som i fjor kaprer Alhambra en plass på listen. Den gamle maurerborgen er en av Spanias største attraksjoner og gir en viktig påminnelse om at Spania ikke alltid har vært kristent. Alhambra kan relativt enkelt besøkes på en dagstur fra Solkysten, noe som nok forklarer en del av interessen.

  1. Reisetips for Thailand (1519 visninger)

PB_Grand_Palace_Bangkok_Paul_Brockmeyer_wc

Heller ingen overraskelse at denne artikkelen er på listen, dog den er mindre lest enn i fjor. Militærkupp i Thailand har muligens lagt en liten demper på interessen, men hovedsaklig skyldes det nok dårligere plassering i Google.

  1. D-dagsstrendene i Normandie (1793 visninger)

omahabeach01

Denne artikkelen hadde jeg ikke forventet skulle bli mye lest, men allikevel er den inne på Topp 10 listen hvert eneste år! Interessen for krigshistorie er tydeligvis mye større enn jeg trodde, samtidig som det nesten ikke finnes reiseartikler på norsk om dette temaet. Normandie er fullt av krigsminner fra andre verdenskrig, særlig relatert til de alliertes landgang på D-dagen. Folk med interesse for krigshistorie kan lett tilbringe mange dager der med å besøke museer og monumenter.

  1. Hoi An, Vietnam (2069 visninger)

hoi_an_havn06

Enda en ny artikkel som har slått an. Litt overraskende at Hoi An er mye mer populær enn for eksempel artiklene om Hue og Hanoi, men igjen skyldes det nok en veldig god plassering i Google. Uansett, den gamle handelsbyen Hoi An er kanskje Vietnams triveligste by og med flotte strender og fortidsminner i nærheten har den noe å tilby for alle.

  1. Reisetips for Kina (2183 visninger)

mao_forbudte_by

Denne artikkelen er i toppen hvert eneste år, noe som ikke er så rart. Kina er et spennende land, fullt av alle slags severdigheter og attraksjoner, men samtidig ikke verdens enkleste land å oppholde seg i. Kina er ikke spesielt tilrettelagt for vestlige turister og nesten ingen kan snakke forståelig engelsk. Populariteten til artikkelserien tyder allikevel på at mange er interessert i informasjon for å kunne reise rundt i landet.

  1. Sintra, Portugal (2377 visninger)

Palaciodapena04

Nok en gammel traver som alltid er med i toppen. Fullt forståelig at mange er interessert i Sintra, som bør være obligatorisk hvis man er i Portugal. Den lille byen, rett utenfor Lisboa, har enormt mange severdigheter og attraksjoner, blant annet Maurerborgen, Nasjonalpalasset, det Disneyaktige Penapalasset eller den merkverdige hagen Quinta da Regaleira med “hemmelige” underjordiske ganger.

  1. Ronda, Spania (4171 visninger)

punto_nuevo01

Fjorårets vinner er selvsagt i toppen i år også. Den “hvite landsbyen” Ronda er særlig kjent for sin dramatisk beliggenhet på et platå som deles i to av en dyp kløft. Den høye broen Puente Nuevo forbinder de to bydelene og er et imponerende syn. Ronda er lett å besøke på en dagstur fra Solkysten, hvor mange nordmenn ferierer, noe som sikkert delvis forklarer hvorfor artikkelen er så mye lest.

  1. Reisetips for Vietnam (6263 visninger)

hanoi_by_night_Flickr_DAMFrederich001

Dette er årets suverent mest populære artikkel så det er åpenbart mange som planlegger å reise til Vietnam. Samtidig hjelper det veldig på lesertallene at artikkelen har en meget god plassering i Google.

Jeg ønsker alle lesere et godt nyttår!  Følg med i 2015 hvor det kommer mye nytt og spennende stoff.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *