Mest populære artikler i 2017

Reisemagazinet har fortsatt den positive utviklingen i antall lesere det siste året. Lesertallet har økt med rundt 31% og totalt har det vært 116358 besøk på nettstedet i løpet av 2017. I anledning det nye året, kan det være interessant med et tilbakeblikk på fjorårets mest populære artikler.

Tallene gir en indikasjon på hvilke reisemål folk er mest interessert i, men flere andre faktorer avgjør hvor mange som leser en artikkel. Rundt 84% av leserne kommer etter å ha søkt på noe konkret i en søkemotor (først og fremst Google), så antall visninger sier også noe om hvor synlig artikkelen er i Google for de relevante søkefrasene. (For eksempel er artikkelen min om Iran mer populær enn artikkelen om Thailand, selv om det trolig er flere som planlegger tur til Thailand.)

Det har vært besøkende inne fra 145 forskjellige land i 2017. Mest populært er naturlig nok Norge (ca. 85% av besøkene). Deretter følger Spania, Vietnam, Danmark og Thailand som de største konsumentene av Reisemagazinet. Ca. 45% av leserne bruker mobil, 38% datamaskin og 17% nettbrett. Dette er en fremgang for mobil med tilsvarende tilbakegang for datamaskin og nettbrett.

Interessant nok anvender 71% av nettbrett/mobil-brukerne iOS (altså Apple-produkter), mens bare 28% har Android. Det er imidlertid solgt langt flere Android enn Apple-produkter, så hvorfor surfer ikke Android-brukerne mer? Tendensen var akkurat den samme i fjor, selv om det har vært en aldri så liten prosentvis fremgang for Android.

Under følger Topp 10 listen for 2017 sammen med mine kommentarer. Det er interessant å merke seg at det er mange av de samme artiklene som går igjen hvert år. Delvis skyldes dette nok at det kan ta en stund før nye artikler når opp i Google, samtidig som enkelte reisemål åpenbart er av større interesse enn andre for leserne.

  1. Amsterdam, Nederland (2823 visninger)

Svært gledelig at denne artikkelen er så populær, gitt den enorme mengden av stoff om Amsterdam på nettet. I all beskjedenhet er artikkelen tross alt noe av det beste som er publisert om byen på norsk. Omtaler av Amsterdam i norske medier er ofte gjennomsyret av fordommer, politisk korrekthet og synsing basert på gamle myter. Artikkelen min er derimot fullstendig basert på fakta og følgelig noe ukonvensjonell og politisk ukorrekt. Basert på tilbakemeldingene jeg har mottatt så ser leserne ut til å verdsette dette.

  1. D-dagsstrendene i Normandie (2878 visninger)

Denne falt såvidt utenfor Topp 10 listen i fjor, men i år snek den seg med igjen. Det forbauser meg at et tema som jeg trodde var mest for spesielt interesserte faktisk er så populært. Interessen for krigshistorie er tydeligvis ganske stor, og det finnes ikke mange steder i verden med flere krigsminnesmerker enn ved strendene i Normandie.   

  1. Sintra, Portugal (3202 visninger)

Nok en gammel traver som alltid er med på listen, selv om den faller et par plasser sammenlignet med i fjor. Fullt forståelig at mange er interessert i Sintra, som bør være obligatorisk hvis man er i Portugal. Den lille byen, rett utenfor Lisboa, har enormt mange severdigheter og attraksjoner, blant annet Maurerborgen, Nasjonalpalasset, det Disneyaktige Penapalasset eller den merkverdige hagen Quinta da Regaleira med “hemmelige” underjordiske ganger.

  1. Hoi An, Vietnam (3239 visninger)

Hoi An beholder syvende plassen fra i fjor og er fremdeles langt mer populær enn artiklene om andre vietnamesiske reisemål som Hue og Hanoi. Den gamle handelsbyen er kanskje Vietnams triveligste by og med flotte strender og fortidsminner i nærheten har den noe å tilby for alle.

  1. Porto, Portugal (3259 visninger)

Hurra, endelig en nykommer på listen!  Portugals nest største by er virkelig kommet på turistkartet etter lenge å ha vært i skyggen av hovedstaden Lisboa. Det er fullt fortjent for Porto er en virkelig sjarmerende by med severdigheter av mange forskjellige slag.

  1. Reisetips for Spania (3304 visninger)

Spania-artikkelen faller ned fra fjorårets andreplass og har også en liten tilbakegang i antall visninger. Trolig skyldes det først og fremst en svakere plassering i Google enn at Spania er blitt mindre populært som ferieland.

  1. Bangkok, Thailand (3442 visninger)

Artikkelen om Bangkok klatrer to plasser og har også en fin økning i antall visninger. Svært gledelig siden siden artikkelen (i all beskjedenhet) er noe av det bedre som skrevet om Bangkok på norsk. Alle slags turister burde kunne hente noen nye tips av å lese artikkelen.

  1. Ronda, Spania (4357 visninger)

Artikkelen om Ronda har aldri vært utenfor Topp 3 på den årlige listen og sniker seg selvsagt med denne gangen også. Den “hvite landsbyen” er særlig kjent for sin dramatisk beliggenhet på et platå som deles i to av en dyp kløft. Den høye broen Puente Nuevo forbinder de to bydelene og er et imponerende syn. Ronda er lett å besøke på en dagstur fra Solkysten, hvor mange nordmenn ferierer, noe som sikkert delvis forklarer hvorfor artikkelen er så mye lest.

  1. Bucuresti, Romania (4626 visninger)

Nykommeren fra 2015 klatrer videre på listen og inntar andreplassen. Romanias hovedstad er ikke kjent som noen stor turistattraksjon, men det er allikevel en god del å ta seg til der. Den store populariteten skyldes nok først og fremst fremst at artikkelen har fått en god plassering i Google siden det finnes lite annet reisestoff av kvalitet om Bucuresti på norsk.

  1. Reisetips for Vietnam (14275 visninger)

For fjerde år på rad er dette den suverent mest populære artikkelen. Det synes åpenbart at mange planlegger å reise til Vietnam, samtidig som det hjelper veldig på lesertallene at artikkelen har en meget god plassering i Google. Tilsammen er det også lagt igjen nesten hundre kommentarer (mest spørsmål) på denne artikkelen, så det er tydelig at mange bruker den i planleggingen av tur til Vietnam.

Jeg ønsker alle lesere et godt nyttår!  Følg med i 2018 hvor det kommer mye nytt og spennende stoff.  

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *