Mest populære artikler i 2013

Reisemagazinet har hatt en positive utvikling i antall lesere det siste året, med en økning i lesertallet på rundt 50%. I anledning det nye året, kan det være interessant med et tilbakeblikk på hva som var de mest populære artiklene i fjor. Tallene gir en indikasjon på hvilke reisemål folk er mest interessert i, men flere andre faktorer avgjør hvor mange som leser en artikkel. Rundt 75% av leserne kommer etter å ha søkt på noe konkret i en søkemotor (først og fremst Google), så antall visninger sier også noe om hvor synlig artikkelen er i Google for de relevante søkefrasene.

Uansett, her er Topp 10 listen for 2013 med antall visninger sammenlignet med 2012.

10. Petra, Jordan (1146 visninger, +435)

Klosteret ad-Deir i Petra

Artikkelen om den gamle oldtidsbyen Petra kaprer tiendeplassen i år også. Petra er utvilsomt en av de mest spennende attraksjonene i verden, og har noe for alle enten man er arkeologisk og historisk interessert, eller bare ønsker å føle seg som Indiana Jones.

9. D-dagsstrendene i Normandie (1206 visninger, +611)

Minnesmerke på Omaha Beach

Normandie er fullt av krigsminner fra andre verdenskrig, særlig relatert til de alliertes landgang på D-dagen. Folk med interesse for krigshistorie kan lett tilbringe mange dager der med å besøke museer og monumenter. Jeg er allikevel litt overrasket over at denne artikkelen er blant de mest populære. Det kan virke som om interessen for krigshistorie faktisk er betydelig, samtidig som det eksisterer få andre artikler på norsk om dette temaet fra et reiseperspektiv.

8. Reisetips for Vietnam (1266 visninger, ny)

Trafikk i Hanoi

Hanoi by night (foto av DAMFrederich / Flickr)

Artikkelen om Vietnam ble lagt ut i slutten av august, så at den allikevel kommer med på listen tyder på at Vietnam er et land mange er interessert i. Det hjelper nok også at artikkelen har oppnådd en meget bra plassering i Google slik at nesten alle som søker etter “Reisetips Vietnam” (eller lignende) ender opp med å klikke seg inn. Det kommer forøvrig mye mer reisestoff fra Vietnam i løpet av 2014.

7. Boracay, Filippinene (1326, -327)

Boracay

Fjorårets vinner er faktisk den eneste av svært få artikler som viser tilbakegang i lesertallet sammenlignet med 2012. Hva dette skyldes har jeg ingen god forklaring på. Boracay på Filippinene er fremdeles en “paradisøy” med noen av verdens beste strender.

6. Alhambra, Granada, Spania (1488 visninger, +791)

Nasrid-palasset i Alhambra

Den gamle maurerborgen Alhambra er en av Spanias største attraksjoner, så det er gledelig at artikkelen kommer inn på listen etter voldsom fremgang i lesertallet sammenlignet med i fjor. Anlegget gir en viktig påminnelse om at Spania ikke alltid har vært et kristent land. Alhambra kan relativt enkelt besøkes på en dagstur fra Solkysten, noe som nok forklarer en del av interessen.

5. Den kinesiske mur (1499 visninger, +280)

Den kinesiske mur

Bare en liten økning i lesertallet for artikkelen om den kinesiske mur, men den holder seg inne blant de mest leste artiklene. Den kinesiske mur er obligatorisk for alle som besøker Kina og er lett å besøke på en dagstur fra Beijing. Artikkelen gir reisetips og praktisk informasjon om de forskjellige mulighetene man har.

4. Sintra, Portugal (1761 visninger, +748)

Pena-palasset i Sintra

Fullt forståelig at mange er interessert i Sintra, som bør være obligatorisk hvis man er i Portugal. Den lille byen, rett utenfor Lisboa, har enormt mange severdigheter og attraksjoner, blant annet Maurerborgen, Nasjonalpalasset, det Disneyaktige Penapalasset eller den merkverdige hagen Quinta da Regaleira med “hemmelige” underjordiske ganger.

3. Reisetips for Kina – Del 1 (2097 visninger, +1127)

Inngangen til den forbudte by i Beijing

Kina er et spennende land, fullt av alle slags severdigheter og attraksjoner. Samtidig er ikke Kina verdens enkleste land å oppholde seg i. Det er ikke spesielt tilrettelagt for vestlige turister og nesten ingen kan snakke forståelig engelsk. Populariteten til artikkelserien tyder allikevel på at mange er interessert i informasjon for å kunne reise rundt i landet.

2. Reisetips for Thailand (2617 visninger, ny)

Kongepalasset i Bangkok (foto av Paul Brockmeyer / Wikimedia Commons)

Artikkelen om Thailand var ny i fjor og som forventet var interessen stor. Med opp til flere daglige direktefly fra Oslo har det dessuten aldri vært lettere å komme til Thailand. Landet har et stort utvalg av attraksjoner av alle typer, så det er ikke rart at Thailand er populært blant nordmenn.

1. Ronda, Spania (3654 visninger, +2127)

Ronda har en dramatisk beliggenhet

Den suverent mest populære artikkelen handler om den “hvite byen” Ronda, særlig kjent for sin dramatisk beliggenhet. Byen ligger nemlig på et platå og deles i to av en dyp kløft. Den høye broen Puente Nuevo forbinder de to bydelene og er et imponerende syn. Ronda er lett å besøke på en dagstur fra Solkysten, hvor mange nordmenn ferierer, noe som sikkert delvis forklarer hvorfor artikkelen er så mye lest.

Jeg ønsker alle lesere et godt nyttår!  Følg med i 2014 hvor det kommer mye nytt og spennende stoff.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *