Mest populære artikler i 2012

Reisemagazinet har hatt en fin stigning i antall lesere i løpet av 2012.  Totalt har det vært 32428 besøk på nettstedet (ca. 18000 unike besøkende), noe som er en oppgang på 64% sammenlignet med 2011. I den forbindelse kan det være interessant med et tilbakeblikk på hva som var de mest populære artiklene i 2012. Dette gir ikke et fullstendig bilde av folks interesser siden de fleste finner veien hit via Google. Antall besøkende for en gitt artikkel avhenger dermed også av hvor synlig den er hos Google for de relevante søkefrasene.

Uansett, her er Reisemagazinets Topp 10 for 2012 sammen med mine kommentarer:

10. Petra, Jordan (711 visninger)

Klosteret ad-Deir i Petra

Uroen i Midtøsten har ikke berørt Jordan i noen særlig grad. Den gamle oldtidsbyen Petra er dermed fortsatt et populært reisemål. Petra er utvilsomt en av de mest spennende attraksjonene i verden, og har noe for alle enten man er arkeologisk og historisk interessert, eller bare ønsker å føle seg som Indiana Jones.

9. Antwerpen, Belgia (714 visninger)

Rådhuset i Antwerpen

Det er litt overraskende at denne artikkelen (som forøvrig bare har ligget ute siden mars) er såpass populær. Uansett er det svært gledelig siden Antwerpen er et sterkt undervurdert reisemål som har mye av interesse for turister. Antwerpen er en av Europas triveligste byer og har severdigheter i massevis, særlig for kunstinteresserte.

8. Terrakottahæren i Xian, Kina (725 visninger)

Terracottahæren i Xian

Da er det mer som forventet at Terrakottahæren er populær siden den tross alt er Kinas nest mest kjente attraksjon. Terrakottahæren består av over 8000 figurer som ble laget for å bevokte graven til Kinas første keiser.  Alle statuene har individuelle særtrekk.  Merkelig å tenke på at alt sammen tilfeldigvis ble oppdaget i 1974 av noen bønder som gravde en brønn.

7. Eilat, Israel (907 visninger)

Stranden og strandpromenaden i Eilat

Israel får sjelden positiv oppmerksomhet i nyhetsbildet, men mange ser allikevel ut til å være interessert i å ferie der.  Eilat ligger helt sør i Israel ved Rødehavet og det er først og fremst bademulighetene og de varme temperaturene som trekker folk.  Allikevel finnes det mye annet av interesse rundt byen som også et bra utgangspunkt for en tur til Petra i Jordan.

6. Reisetips for Kina – Del 1 (972 visninger)

Inngangen til den forbudte by i Beijing

Kina er et spennende land, fullt av alle slags severdigheter og attraksjoner. Samtidig er ikke Kina verdens enkleste land å oppholde seg i. Det er ikke spesielt tilrettelagt for vestlige turister og nesten ingen kan snakke forståelig engelsk. Populariteten til artikkelserien tyder allikevel på at mange er interessert i informasjon for å kunne reise rundt i landet.

5. Sintra, Portugal (1019 visninger)

Pena-palasset i Sintra

Sintra er en liten by som ligger rett utenfor Lisboa. Til å være så liten er det enormt mye å se og gjøre der, alt fra å besøke maurerborgen, nasjonalpalasset eller det Disneyaktige Penapalasset. Aller morsomst er det kanskje å utforske den merkverdige hagen Quinta da Regaleira med “hemmelige” underjordiske ganger. Fullt forståelig at mange er interessert i Sintra, som bør være obligatorisk hvis man er i Portugal.

4. Beinkirken i Kutna Hora, Tsjekkia (1152 visninger)

Dekorasjoner i beinkirken i Kutna Hora

Beinkirker er makabre steder hvor store mengder menneskeknokler er brukt som dekorasjon. Det finnes et par slike kirker rundt i Europa, men Knokkelkirken i Tsjekkia er den mest kjente og best utsmykkede. Det er lett å besøke Beinkirken på en dagstur fra Praha, så ikke overraskende at mange er interessert i denne artikkelen.

3. Den kinesiske mur, Kina (1219 visninger)

Den kinesiske mur

Kina har tre artikler på topp 10, så tydelig at dette er et reisemål som mange er interessert i.  Den kinesiske mur er Kinas mest kjente severdighet og strekker seg rundt 8851 kilometer. Størstedelen av muren er i dårlig stand (hvis det i det hele tatt er noe igjen av den), men blant annet utenfor Beijing er det flere steder hvor muren er rekonstruert og det er enkelt for turister å besøke.

2. Ronda, Spania (1597 visninger)

Ronda har en dramatisk beliggenhet

Ronda er en trivelig “hvit by” i Andalucia-provinsen, særlig kjent for sin dramatiske beliggenhet.  Byen ligger nemlig på et platå og deles i to av en dyp kløft. Den høye broen Puente Nuevo forbinder de to bydelene og er et imponerende syn. Ronda er lett å nå på en dagstur fra Solkysten, hvor mange nordmenn ferierer, så ikke overraskende at artikkelen kommer høyt på listen.

1. Boracay, Filippinene (1653 visninger)

Boracay

Filippinene består av over 7000 øyer med “paradisøya” Boracay som den kanskje mest kjente. White Beach på Boracay er absolutt en strand i verdensklasse, til tross for stor utbygging og mye turisme, men øya har også en rekke andre roligere strender. Uansett, ingen tvil om at førsteplassen er fullt fortjent.

Jeg ønsker alle lesere et godt nyttår!  Følg med i 2013 hvor det kommer mye nytt og spennende stoff.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer for “Mest populære artikler i 2012

  1. Sandalsand
    2. januar, 2013 at 10:50

    Så flott at du har hatt et slikt oppsving i antall besøk. Det er da også vel fortjent. Egentlig burde sidene dine hatt langt flere klikk for de er meget instruktive og velskrevne. Og med gode bilder.

  2. 2. januar, 2013 at 16:15

    Takk for hyggelig tilbakemelding!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *