Mest populære artikler i 2015

Reisemagazinet har fortsatt den positive utvikling i antall lesere det siste året. Lesertallet har økt med rundt 43% og totalt har det vært rundt 65000 besøk på nettstedet i løpet av 2015. I anledning det nye året, kan det være interessant med et tilbakeblikk på fjorårets mest populære artikler. Tallene gir en indikasjon på hvilke reisemål folk er mest interessert i, men flere andre faktorer avgjør hvor mange som leser en artikkel. Rundt 75% av leserne kommer etter å ha søkt på noe konkret i en søkemotor (først og fremst Google), så antall visninger sier også noe om hvor synlig artikkelen er i Google for de relevante søkefrasene.

Det har vært besøkende inne fra 125 forskjellige land i 2015. Mest vanlig er naturlig nok Norge (ca. 82% av besøkene). Deretter følger Spania, Vietnam, Danmark og Thailand som de største konsumentene av Reisemagazinet. Ca. 47% av leserne bruker datamaskin, 30% mobil og nettbrett og 23% nettbrett. Interessant nok anvender 76% av nettbrett/mobil-brukerne iOS (altså Apple-produkter), mens bare 23% har Android. Det er imidlertid solgt langt flere Android enn Apple-produkter, så hvorfor surfer ikke Android-brukerne mer? Tendensen var akkurat den samme i fjor.

Uansett, her er Topp 10 listen for 2015 sammen med mine kommentarer.

  1. D-dagsstrendene i Normandie (1851 visninger)

Omaha beach i Normandie

Artikkelen begynner å bli noen år gammel men er allikevel populær som aldri før. Jeg trodde opprinnelig at dette var et relativt sært tema og forventet ikke mange lesere, men i stedet er altså artikkelen inne på Topp 10 listen hvert eneste år! Interessen for krigshistorie er tydeligvis mye større enn jeg trodde, samtidig som det nesten ikke finnes reiseartikler på norsk om dette temaet. Normandie er fullt av krigsminner fra andre verdenskrig, særlig relatert til de alliertes landgang på D-dagen. Folk med interesse for krigshistorie kan lett tilbringe mange dager der med å besøke museer og monumenter.

  1. Reisetips for Kina (1974 visninger)

Denne artikkelen er også med på listen hvert eneste år, noe som føles langt mer naturlig. Kina er et spennende land, fullt av alle slags severdigheter og attraksjoner, men samtidig ikke verdens enkleste land å oppholde seg i. Kina er ikke spesielt tilrettelagt for vestlige turister og nesten ingen kan snakke forståelig engelsk. Populariteten til artikkelserien tyder allikevel på at mange er interessert i informasjon for å kunne reise rundt i landet.

  1. Hoi An, Vietnam (2149 visninger)

Den gamle handelsbyen Hoi An er kanskje Vietnams triveligste by og med flotte strender og fortidsminner i nærheten har den noe å tilby for alle. Artikkelen kaprer en plass på listen i år også, men det er litt merkelig at den er mye mer populær enn artiklene om andre vietnamesiske reisemål som Hue og Hanoi. Trolig skyldes dette nok en gunstig plassering i Google.

  1. Amsterdam, Nederland (2311 visninger)

Årets første nykommer på listen. Jeg hadde fryktet at artikkelen skulle drukne i det enorme utvalget av stoff om Amsterdam på nettet. At den har slått an er imidlertid svært gledelig siden den (i all beskjedenhet) er blant det bedre som er publisert om byen på norsk. Omtaler av Amsterdam i norske medier er ofte gjennomsyret av fordommer, politisk korrekthet og synsing basert på gamle myter. Artikkelen min er derimot fullstendig basert på fakta og følgelig noe ukonvensjonell og politisk ukorrekt. Basert på tilbakemeldingene jeg har mottatt så ser leserne ut til å verdsette dette.

  1. Brugge, Belgia (2500 visninger)

Brugge er Belgias bevarte middelalderby (dog i sterk konkurranse med Gent) og største turistattraksjon. Artikkelen kom sterkt etter å ha blitt publisert i 2013 og har fortsatt den fine utviklingen i løpet av fjoråret.

  1. Bucuresti, Romania (2802 visninger)

Årets andre nykommer.  Romanias hovedstad er ikke kjent som noen stor turistattraksjon, men det er allikevel en god del å ta seg til der. Den store populariteten skyldes nok først og fremst fremst at artikkelen har fått en god plassering i Google siden det finnes lite annet reisestoff om Bucuresti på norsk.

  1. Sintra, Portugal (2876 visninger)

Nok en gammel traver som alltid er med i toppen. Fullt forståelig at mange er interessert i Sintra, som bør være obligatorisk hvis man er i Portugal. Den lille byen, rett utenfor Lisboa, har enormt mange severdigheter og attraksjoner, blant annet Maurerborgen, Nasjonalpalasset, det Disneyaktige Penapalasset eller den merkverdige hagen Quinta da Regaleira med “hemmelige” underjordiske ganger.

  1. Reisetips for Spania (3147 visninger)

Spania er et populært ferieland og som forventet er det relativt stor interesse for denne artikkelen som var ny i 2014 og fortsatte den fine utviklingen i løpet av 2015.

  1. Ronda, Spania (3488 visninger)

Vinneren fra 2013 er selvsagt i toppen i år også, til tross for en liten nedgang i antall visninger. Den “hvite landsbyen” Ronda er særlig kjent for sin dramatisk beliggenhet på et platå som deles i to av en dyp kløft. Den høye broen Puente Nuevo forbinder de to bydelene og er et imponerende syn. Ronda er lett å besøke på en dagstur fra Solkysten, hvor mange nordmenn ferierer, noe som sikkert delvis forklarer hvorfor artikkelen er så mye lest.

  1. Reisetips for Vietnam (9598 visninger)

Akkurat som i fjor er dette den suverent mest populære artikkelen. Det synes åpenbart at mange planlegger å reise til Vietnam, samtidig som det hjelper veldig på lesertallene at artikkelen har en meget god plassering i Google.

Jeg ønsker alle lesere et godt nyttår!  Følg med i 2016 hvor det kommer mye nytt og spennende stoff.  

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *