På tur til Spania med barna

Gjesteartikkel av Lars Henrik Olsen.

Spania er et paradis for voksne. Kunst og kultur, deilig mat og vin, milelange strender og festing til langt på natt. Men plutselig er det ikke vi som står i sentrum lenger, og dermed må jo ferien på mange måter tilpasses de små sine ønsker og behov. Heldigvis kan det som regel la seg kombinere. Barna elsker jo stranden, tapasen kan man nyte uansett, og festingen blir man likevel gjerne fort lei av.

Pariserhjul i fornøyelsesparken Tibidabo utenfor Barcelona (foto av Oh-Barcelona.com / Flickr)

Spania er et deilig land å besøke. Vintrene er korte og milde, somrene lange og varme og det er regioner og byer tilpasset enhver smak. Skal man ta med seg de minste på ferie, kan det lønne seg å gjøre litt research på forhånd. Hvor er de mest barnevennlige hotellene, hvor finner jeg et morsomt badeland og hvor ligger de beste fornøyelsesparkene? Enten man velger storby- eller badeferie, er Spania gjerne et naturlig valg for nordmenn. Barcelona, Solkysten og er San Sebastián er fine destinasjoner der både store og små vil kose seg.

Stranden Malagueta på Solkysten (foto av Bogdan Migulski / Flickr)

Barcelona
Barcelona er byen som har alt. Sol og strand, klima og kultur – her finnes noe for alle. Planlegger du en tur til Barcelona med de minste, lønner det seg å leie en familievennlig feriebolig der alle får plass, og barna har rom til å leke. Det er lett å finne rimelige reiser til Barcelona, og med krisen i Spania er prisene generelt lave.  Hovedgaten La Rambla er full av kunstnere og artister som vil fascinere barna. Europas største akvarium, L’Aquarium, ligger i denne byen, og de har også en stor fornøyelsespark – Tibidabo.

Fargerik fisk i L’Aquarium i Barcelona (foto av Paul Hermans / Wikimedia Commons)

Solkysten
Solkysten er feriemålet vi ikke blir lei av. Med over 300 soldager i året, er dette det perfekte reisemål for kalde nordmenn som trenger å komme seg bort. De fleste som kommer til Solkysten fra Norge lander i Malaga. Herfra er det en relativt kort kjøretur til feriekoloniene langs Middelhavet. I utkanten av byen ligger vannparken Torremolinos som er et paradis for dem som elsker rutsjebaner, bølgesimulatorer, laguner og mye mer (og det er like morsomt for de store som for de små!) Estepona er et herlig sted for småbarnsfamilier. Der kan dere velge mellom en masse lune små bukter, spise nydelig italiensk is, eller gå langs strandpromenaden der lekeplassene ligger på rekke og rad.

Estepona på Solkysten (foto av jaycross / Wikimedia Commons)

San Sebastián
San Sebastián i Nord-Spania regnes for å være blant verdens vakreste byer. Siden det er et annet klima her enn på solkysten, er det best å ta med barna hit om sommeren når man kan nyte de vakre strendene byen byr på. Ondaretta stranden er ideell for barnefamilier. Her er det satt opp en mengde aktivitetsklubber og små svømmebasseng.

San Sebastian i Nord-Spania (foto av Euskalduna / Wikimedia Commons)

San Sebastián har en vakker gamleby uten biler, og kjøkkenet her er fantastisk. Her finner dere et spennende akvarium og man kan ta det morsomme txu-txu toget gjennom byen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *