Reiseguide til Vietnam

Vietnam er et spennende land med stort utvalg av severdigheter og attraksjoner. Landet har med andre ord noe for en hver smak. Her følger en kort reiseguide med oversikt over de viktigste tingene som turister bør få med seg. For en grundigere fremstilling med mer detaljert informasjon, se artikkelen om Reisetips for Vietnam

Hanoi

Hanoi er hovedstaden i Vietnam og særlig gamlebyen er et kaos uten like. Til tross for egentlig å være relativt turistifisert med et utall av hotell, restauranter og reisebyråer er det fremdeles et ganske unikt og sjarmerende sted. Hvis man blir lei av tutende scootere overalt, så kan man heldigvis oppsøke innsjøen Hoan Kiem i utkanten av gamlebyen for litt roligere omgivelser. 

Hanoi

Gamlebyen i Hanoi

Vietnam har en lang historie, men det er trolig den nyere historien relatert til Vietnamkrigen som er av størst interesse for turister. Blant annet i Ho Chi Minh museet, Militærmuseet og Revolusjonsmuseet kan man få det vietnamesiske perspektivet på historien (dog det er fornuftig å være litt skeptisk til propagandaen som serveres). Andre viktige severdigheter er Ho Chi Minh mausoleet, hvor kroppen til kommunistlederen Ho Chi Minh er bevart, samt Hoa Lo fengselet hvor krigsfanger (inkludert John McCain) ble oppbevart under krigen. 

Operaen i Hanoi

Operaen i Hanoi

Sapa

Det beste stedet i Vietnam for vandreturer er rundt byen Sapa i fjellene nord i landet, nær grensen til Kina. Her finner man også mange av Vietnams etniske minoriteter, som i høyeste grad setter farge på området. Det er mulig å både ta relativt enkle turer langs rismarkene rundt Sapa eller mer strabasiøse fjellturer, for eksempel å bestige Fansipan, Vietnams høyeste fjell. Det er lett å reise til Sapa enten med tog eller buss fra Hanoi. Interesserte kan dessuten stoppe underveis i byen Lao Cai for å prøve lykken på et av Vietnams få casinoer. 

Rismarker i Sapa

Rismarker i Sapa

Halong Bay

Halong Bay er et område fullt av strender, laguner, huler og tusenvis av kalksteinsøyer som på spektakulært vis reiser seg opp fra havet. Dette er den største attraksjonen i Vietnam og noe man ikke under noen omstendighet bør gå glipp av. Halong Bay er lett å besøke da et utall selskaper i Hanoi tilbyr turer dit. Turene kan være alt fra (lange) dagsturer til cruise med tradisjonelle junker over flere dager. På de lengre turene får man tid til bading, kajakkpadling, hulebesøk, jungeltur og mye annet. 

Halong Bay

Halong Bay

Hue

For et innblikk i Vietnams (litt) eldre historie (tilbake til 1800-tallet) finnes ikke noe bedre sted enn den gamle keiserbyen Hue. Sentralt her ligger “den forbudte by” med diverse palasser, og i tillegg finnes det en rekke flotte keisergraver utenfor byen. Dersom man er mer interessert i nyere historie, så ligger Hue ikke så langt fra den gamle DMZ (Demilitarisert sone som markerte grensen mellom Nord- og Sør-Vietnam under Vietnamkrigen). På dagstur kan man derfor lett besøke flere historiske steder i forbindelse med Vietnamkrigen. 

Hue

Den forbudte by i Hue

Hoi An

Hoi An er en gammel handelsby som er meget godt bevart. Til tross for å være enormt turistifisert og stappfull av turister, så har den ikke allikevel beholdt en del av sjarmen. Til tider er gamlebyen til og med stengt for motoriserte kjøretøyer slik at det faktisk er trivelig å spasere rundt. Byen er dermed mindre stressende enn resten av landet og er et trivelig sted for avslapning. I tillegg finnes en flott strand i nærheten og for litt kultur kan man besøke de gamle ruinene av My Son. 

Hoi An

Hoi An

Ho Chi Minh byen (Saigon) 

Ho Chi Minh byen (Saigon) er den største byen i Vietnam. Spesielt trivelig er den ikke, så hvis man har begrenset tid så er det Ho Chi Minh byen som bør velges ut først. Helt uten severdigheter er byen imidlertid ikke. Det finnes gode shoppingmuligheter, et par spennende markeder og et par interessante museer. I tillegg er det å reise på dagstur til Cuc Ci tunnellene som ble brukt av Viet Cong under Vietnamkrigen.

Ho Chi Minh byen

Ho Chi Minh byen

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *