Reiseguide til Thailand

Thailand er et populært ferieland takket være et stort utvalg av severdigheter og attraksjoner. Her følger en kort reiseguide med oversikt over de viktigste tingene som turister bør få med seg. For en grundigere fremstilling med mer detaljert informasjon, se artikkelen om Reisetips for Thailand

Grand Palace i Bangkok (Foto av Christian Haugen / Flickr)

Thailands hovedstad heter Bangkok og takket være enorm trafikk, støy og forurensning er den ikke alltid spesielt trivelig. Allikevel er Bangkok viktig å få med seg for her finnes Thailands viktigste kulturelle høydepunkter som Wat Phra Kaew, kongepalasset, Wat Pho samt flere andre viktige templer og kulturminner. Bangkok er også ideell for shopping med et utall av markeder og kjøpesentere. Videre finnes spisesteder med mat i alle prisklasser, fra helt enkel gatemat til det svært luksuriøse. Bangkok er også kjent for sitt uteliv med utallige barer og nattklubber. Gambling er imidlertid forbudt i Thailand så onlinespill er eneste mulighet for spilleinteresserte. Med en ComeOn bonus får man en god start ved spill på et online casino.

Tett trafikk i Bangkok

Thailand har en lang og rik historie og flere steder rundt om i landet finnes fortidsminner som vitner om dette. Aller viktigst er Sukhothai, som ligger omtrent halvveis mellom Bangkok og Chiang Mai. Dette var en gang hovedstaden i det første Siam-riket, forløperen til dagens Thailand. De gamle templene og palassene er et meget imponerende syn. Ruinene er imidlertid spredt over et ganske stort område slik at de best utforskes med sykkel. Turister bør også få med seg ruinparken i Ayutthaya, en gammel hovedstad i Siam-riket, som ligger rett nord for Bangkok. På 1700-tallet skal dette ha vært en av verdens største byer med rundt 1 million innbyggere.   

Sukhothai

Sukhothai

Turister med interesse for natur, dyreliv og turgåing har en rekke muligheter i Thailands mange nasjonalparker. Mest kjent er de jungeldekte fjellene rundt byen Chiang Mai, hvor man også kan besøke ulike landsbyer befolket av forskjellige etniske minoriteter. En annen svært tilgjengelig park er Khao Yai, bare noen timers kjøring fra Bangkok. Her er det mulig å både gå på jungeltur og kjøre på bilsafari. Gibboner, hjorter og slanger er man nesten garantert å få se, og hvis man er heldig treffer man også på ville elefanter.  

Gibbon i Khao Yai nasjonalpark

Thailand er verdensberømt for sine øyer og strender og dette er kanskje attraksjonen som først og fremst trekker turister til landet. De beste strendene i Thailand har derfor godt utbygget turistinfrastruktur, med de fordeler og ulemper dette medfører. Mesteparten av de gode strendene og øyene finnes i Sør-Thailand, hvor Thailand er nokså smalt. Øyene ligger på både den østlige og vestlige siden. Merk at dette kan gi en del værmessige forskjeller, blant annet tidspunktet for regntiden, uten at dette behøver å være noe spesielt problem. 

Ko Phi Phi

Utsikt over Ko Phi Phi (foto av Amitparikh / Wikimedia Commons)

Phuket utenfor vestkysten er Thailands største øy og også den mest populære og utbyggede. Øya mottar store mengder charterturister og er veldig tilrettelagt for turisme, med alle slags mulige tilbud. Tidligere var øya Ko Phi Phi, mellom Phuket og fastlandet, kjent som en “paradisøy” som var uberørt av turisme, men dette har endret seg dramatisk og nå har den blitt svært turistifisert. Ko Lipe, som ligger nesten nede ved Malaysia, var også lenge regnet som “uberørt”, men også den har blitt betydelig utbygget etter at turister fikk øynene opp for den. En slik prosess er nærmest uunngåelig, for når alt kommer til alt, så foretrekker de fleste å bo på et komfortabelt hotell og spise måltidene sine på restauranter, fremfor å sove på stranden og jakte/sanke mat i jungelen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *