På fire hjul gjennom Argentina

Gjesteartikkel av Tine Ransen.

Argentina er for mange kjent for å være landet som tilbyr tango, fotball og verdens beste biff. Jeg har selv vært på et lengre opphold i landet, spesielt i Buenos Aires, og vet av erfaring at nettopp dette stemmer på en prikk. Tangoen er vakker, og en finner utallige milongas i storbyene hvor en kan oppleve profesjonelle dansere og amatører som danser natten inn med rytmiske og sensuelle bevegelser. Se ikke bort ifra at du kommer til å bli bedt opp på dans av noen sjarmerende og livlige argentinere!

Lago Puelo i Argentinsk Pategonia

Lago Puelo i Argentinsk Pategonia (foto av Argmda / Wikimedia Commons)

Det møre kjøttet fra deres egne gårder rundt om i landet er himmelsk, og den argentinske vinen er nydelig. En kan se unggutter spille lidenskapelig fotball på gatehjørner, hvor selveste Maradona er forbildet for ungguttene som drømmer om et liv i sus og dus. Men de som har reist rundt i dette vakre landet, vet at det har så mye mer å by på. Argentina har med sitt varierte landskap noe for enhver besøkende.

Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti

Hjemmebanen til River Plate i Buenos Aires (foto av Jose Porras / Wikimedia Commons)

Det er nettopp derfor en bør ta seg god tid og planlegge en lengre reise dersom man tenker å dra til Argentina, slik at en får sett og opplevd hva landet virkelig har å by på. Jeg personlig vil anbefale å dra på en lengre kjøreferie, slik at en kan velge og vrake i hvilke attraksjoner en vil få med seg. Argentina er det perfekte landet for en ekte road-trip, hvor en typisk rundreise vil inkludere Mendoza i vest, Patagonia i sør, Iguazu Falls i nord, og Buenos Aires i øst.

Ushuaia

Utsikt over Ushuaia (foto av Jerzy Strzelecki / Wikimedia Commons)

Dersom en drar helt ned i sør, til Ushuaia i Patagonia, kan en dra hjem til Norge og fortelle venner og bekjente om at en faktisk har vært til ”The end of the world”, og oppleve kontrasten med breer og snø i et land en vanligvis forbinder med sol og  varme. Patagonia strekker seg over både Chile og Argentina, og innbyggere og besøkende i den sørligste byen i Argentina, Ushuaia, kaller det for en reise til verdens ende. Det er en jevn strøm med turister som drar til Patagonia, og mange vil gjerne få med seg hval-safarier eller å gå på isbreer og nyte vakker natur.

Isbre i Patagonia

Perito Moreno isbreen i Patagonia (foto av Luca Galuzi / Wikimedia Commons)

Fra Patagonia kan en kjøre hele veien opp til Buenos Aires. Her kan en stoppe langs flere badebyer på den lange veien, og nyte et Argentina som ikke er fullt så populært blant turister. Her kan en slappe av og følge med på dagliglivet til fiskere og argentinere, og kanskje slå av en prat med lokalbefolkningen.

Vingård i Mendoza

Vingård i Mendoza (foto av xxxx / Wikimedia Commons)

I Buenos Aires er det tango, fotball og fantastisk kultur og arkitektur som står på menyen- for ikke å snakke om god mat og drikke. Byen er svært inspirert av europeisk kultur, og en møter stadig vekk porteños som hyller sine italienske forfedre. Denne byen er helt fantastisk, og en sitter garantert igjen med gode minner herfra.

Kongressen i Buenos Aires

Kongressen i Buenos Aires i solnedgang (foto av Miguel Cesar / Wikimedia Commons)

Den berømte argentinske vinen en får servert til måltidene er så god at et besøk innom ett av Argentina sine beste vindistrikter blir ett nødvendig stopp på ruten opp nord. Argentina er nemlig verdens femte største vinprodusent, og et besøk i et av vindistriktene er noe en absolutt bør få med seg! Dette er en svært lang omvei, men en vil garantert mene det er verdt det etter et opphold i det berømte vindistriktet Mendoza, som ligger mellom Chile og Argentina, rett ved siden av de mektige Andesfjellene – Cordilleras de los Andes.

Argentinsk vin

Argentina er kjent for sine viner (foto av Ricardo Martins / Wikimedia Commons)

Etter late dager med sykling mellom vingårder og fantastisk mat, er det på tide å dra videre i bilen helt nord i landet opp til grensen til Brasil- og oppleve fantastiske Iguazu Falls. På lokalt språk betyr Iguazu ”vann” og ”stor”, noe som beskriver disse enorme vannfallene svært godt. Disse vannfallene er bare noen av de mange fantastiske opplevelsene en bør få med seg mens en er på besøk i Argentina.

Iguazu Falls

Iguazu Falls (foto av Tabetabe / Wikimedia Commons)

For en slik lang rundreise er det viktig å ta seg god tid og planlegge en lang nok ferie for å rekke alt uten for mye mas og jag. I tillegg bør en sikre seg en bil som er komfortabel å reise med, og som har god nok plass til venner og bekjente som ikke kan si nei takk til slik en fantastisk opplevelse.

Argentinsk grillmat

Ekte argentisk mat (foto fra www.recetasgourmet.com.ar)

En komfortabel bil, slik som en også kan tenke seg å kjøre rundt med på ferier i Norge eller til hverdags, er å anbefale. For eksempel er Honda sin nye civic svært komfortabel til både ferier og det dagligdagse. Men muligens kan Honda CR-V passe bedre. Denne solide modellen må være ypperlig på ferier og lange turer i ulendt terreng, og på Honda sine hjemmesider kan en finne flere detaljer.

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar for “På fire hjul gjennom Argentina

  1. Kjell Roar Alkvist
    13. september, 2013 at 15:55

    Hei. Jeg er ute etter noe mer info om sykkelferie i Argentina? 1. Reiserute? 2. Organiseringen av turen? Pris? Hva dekker prisen? Fint med all info jeg trenger.
    Vennlig hilsen
    Kjell Roar Alkvist

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *