Lisboa, Portugal

Gjesteartikkel av Terese Nordgård.

I Desember 2013 besluttet jeg og kjæresten min at vi trengte en pause fra alt julestress hjemme i Norge, så vi booket en ukes reise til Lisboa, Portugals hovedstad og største by. På tross av sesongen hadde vi flott vær og fikk opplevd masse, så hvis noen av dere drømmer om en reise til denne spennende byen, eller hvis dere bare har lyst å vite litt mer og kanskje bli inspirert til en ferie, da skal jeg prøve å gi mitt bilde på storbyen her!

Lisboa by night

Lisboa by night med Castelo de Sao Jorge (foto av K_Dafalias / Flickr)

Lisboa er en stor by med en befolkning på litt over to millioner, men egentlig får man ikke følelsen av å være i en storby som New York eller London. I steden kan du bevege deg rundt i en by med masse historie, og siden byen er en av de eldste i Europa finner du mange gamle bygninger og attraksjoner, som forteller denne historien. I tillegg kommer du veldig nærme det store Atlanterhavet, og derfor er du sikret et behagelig klima hele året.

En uke var helt klart ikke nok til å oppleve hele byen, siden det er så mye å se, men jeg skal gjøre et forsøk på å fortelle om noen av tingene jeg opplevde og så mens jeg var der.

Berardo-museet
Uansett om en er interessert i kunst eller ikke, bør man finne tid til å besøke Berardo-museet. Her kan du se noen fantastisk verk av verdenskjente kunstnere som Picasso og Miró. Du kan se både malerier og skulpturer og du kan lett få tiden til å gå her. Utstillingen er stor og variert, så det tar en god tid å komme gjennom de 2-300 verk som er utstilt. Det er en spennende opplevelse, som man lærer masse av, og det hadde vært dumt å gå glipp av muligheten for å se en utstilling som denne!

Oppdagelsesmonumentet
Oppdagelsesmonumentet er fantastisk stort og flott der det rager 50 meter opp i luften. Monumentet er utformet som et skip og sjøfarere som sammen krysset Stillehavet allerede på 1500-tallet. Det er vanskelig ikke å legge merke til monumentet, siden det er så høyt, og siden hele området med fortau rundt monumentet er dekorert i vakker mosaikk. Det går an å komme både oppå og inn i monumentet, der du enten kan få en fantastisk utsikt eller se historiske utstillinger og film om Lisboas historie.

Oppdagelsesmonumentet

Oppdagelsesmonumentet i Lisboa (foto av Carmyaramyofme / Flickr)

Castelo de São Jorge
Går du en tur rundt i Lisboa, kan du nesten ikke unngå å legge merke til det mauriske slottet Castelo de  São Jorge. Det ligger på toppen av en 110 meter høy bakketopp og det er faktisk en veldig vakker tur opp! Når du har kommet deg opp kan du nyte en utrolig utsikt, som du ikke finner mange andre steder. Du kan videre se utstillinger fra Portugals historie, ta et besøk på restauranten eller bare vandre rundt på slottet og i hagen og ta til deg all historien fra slottet, som dateres helt tilbake til 500-tallet. Slottet er en av Lisboas største turistattraksjoner og med god grunn!

Slottet i Lisboa

Castelo de Sao Jorge (foto av Jorbasa / Flickr)

Edward VIIs Park
Opplev Lisboas største park og bli imponert over, hvor vakker en hage kan bli! Her får du en liten pause fra den tett befolkede storbyen og kan nyte parkens innhold og en vakker utsikt over byen. I parken kan du finne små dammer, kaktus, palmer og andre tropiske planter. Så er du glad i natur og trenger kanskje å komme litt unna byens stress, da er dette det rette stedet å besøke.

Andre attraksjoner
Lisboa tilbyr også masse andre ting enn fantastiske historiske attraksjoner, vakre bygninger og parker. Byen har som mange andre storbyer et flott utvalg av butikker til shopping, og for en som meg var det er stort pluss. Du kan bruke mange timer på butikkene som ligger samlet i sentrum eller rundt i byen, og når du har behov for å sitte kan du besøke en av mange restauranter. Du finner noe for enhver smak, når det gjelder mat: lokal, tradisjonell mat, vanlig fastfood og internasjonale restauranter med mat fra alle verdens land. Spisestedene finnes i alle prisklasser, og er du glad i fisk og lam har du gode sjanser for å forelske deg i den portugisiske maten.

Trikk i Lisboa

Lisboas sjarmerende gamle trikker (foto av f0ff0 / Flickr)

Siden Lisboa ligger så nærme havet har du også god mulighet for å dra en tur på stranden – og dette kan kanskje nesten bli en nødvendighet om du drar på sommeren, der temperaturen kan være ganske høy! Hører du til den yngre generasjonen, eller har du bare lyst å komme litt ut, så er utelivet også veldig fint i byen. Det finnes små, lokale steder og det store utestedet Lux, som tiltrekker seg kjente Hollywood stjerner, og så har du alt i mellom de to kategoriene.

Kort sagt har Lisboa rike muligheter for å oppleve masse forskjellig, noe som gjør at den passer for alle. Så uansett hvilken ferietype du liker best, blir du ikke skuffet over denne flotte, allsidige storbyen!

Terese Nordgård er 26 år gammel og bor i utkanten av Oslo med kjæresten sin, Andreas. Hun  jobber i en bank og har økonomisk utdannelse, men elsker å reise og har opplevd mange forskjellige kulturer og møtt nye folk. 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *