Biltur rundt Stavanger

Gjesteartikkel av Cecilie Hansen.

Ønsker du å oppleve Norge på sitt aller vakreste, anbefaler jeg en tur til Forsand kommune i Ryfylke, nærmere bestemt til den imponerende Preikestolen! Her ruver den 604 meter høye klippen over fantastiske Lysefjorden, med et 600 kvm stort utsiktspunkt som vil ta pusten fra deg! Det er ikke klatringen opp den 3,8 km lange fjellstien som forårsaker dette, men den usannsynlig flotte utsikten over fjellene, fjorden og Ryfylkes grønne heier, en perle av norsk natur.

Preikestolen

Preikestolen og Lysefjorden (foto av fakepeterpan / Flickr)

Den enkleste ankomsten til denne lille, store skjønnheten er med leiebil fra Stavanger. På den måten får du også opplevd Rogaland på nært hold. Området er kjent for sin ville og vakre natur med høye fjell og dype daler og hvor vakre, grønne elver og fjorder utgjør en stor del av villskapen. Veien tar deg fra havgapet og til bunnen av dype fjorder, omkranset av majestetiske fjelltopper, som følger deg fra start til slutt på denne eventyrlige kjøreturen.

Preikestolen

Preikestolen fra en annen vinkel (foto av mcxurxo / Flickr)

Preikestolen er Ryfylkes desidert mest populære besøksmål, og det er også mulig å overnatte i området, i en fjellstue eller lignende, slik at du får tid til å besøke alle områdene av interesse. Leiebilen gir deg muligheten til frihet og gjør det mye enklere å planlegge aktivitetene som frister siden du ikke er avhengig av noen andre enn deg selv og bilnøklene. Enda koseligere kan det bli sammen med en god venn eller kanskje din bedre halvdel? Lag en liten ferietur ut av det. Besøk de stedene som alltid har appellert til deg, om ikke annet så i drømmene dine. Oppfyll en av de største norske fantasiene, som mesteparten av Norge deler med deg – bestig Preikestolen! Nyt utsikten, og sug opp den spesielle atmosfæren i dette vakre området!

Sti opp til Preikestolen

Stien opp til Preikestolen (foto av gunnsteinlye / Flickr)

På motsatt side av fjorden finner du Kjerag, et annet nydelig utsiktspunkt, med sin svimlende 1.000 meters høyde over fjorden, et populært utgangspunkt for mange basehoppere opp gjennom årene. Også dette er innen rekkevidde når du har funnet veien inn Lysefjorden. Et besøk til Kjerag og Kjeragbolten, med utgangspunkt i Øygardsstølen, er en fantastisk opplevelse for enhver naturentusiast!

Over fjellet til Kjeragbolten

På vei til Kjeragbolten

Det sies at fjelluft gir deg god søvn, og det samme sies om å oppholde seg ute i frisk luft en stund, så hvorfor ikke ta en pause fra bylivet og hverdagen. Ta den flotte turen opp Rogalands vakreste og mest fascinerende fjelltopper! Med leiebil står det deg fritt til å bli en ekstra dag eller to, eller kanskje enda flere, samtidig som du selv kan teste om fjelluft og aktivitet virkelig gir en dyp, givende søvn, som fornyer både kropp og sjel.

Kjeragbolten

Det klassiske motivet på Kjeragbolten

Vi setter alle stor pris på en utfordring og en herlig opplevelse. Lite kan vel sammenlignes med å benytte seg av turstiene oppe i høyden for virkelig å nyte naturen som tilbyr oss et avbrekk fra hverdagen. Vestlandet gir deg de fantastiske fjordene, med sine majestetiske fjell og mulighetene til å klatre nærmere skyene, mens du suger inn den friske, klare fjelluften og nyter utsikten, som av mange betegnes som en av de vakreste i verden.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *