Tyskland – Et undervurdert ferieland

Artikkel av Sandra Nilsen.

Tyskland er kanskje ikke den destinasjonen som får vannet til å løpe i munnen på de fleste av oss, men faktum er at dette er et av Europas mest spennende land, og som i tillegg er veldig praktisk å reise rundt i.

Fra spennende storbyer som Hamburg og Berlin i nord til mer sjarmerende småbyer i sør. Tyskland kan tilby deg alt fra pulserende natteliv til interessant arkitektur og kulturliv. Landets fascinerende historie blir også fortalt gjennom en rekke spennende museer og kulturattraksjoner. 

Et naturlig startpunkt

Hamburg har gjennom flere tiår vært et naturlig startpunkt i Tyskland for skandinaviske ungdommer som har reist på interrail eller for personer som kommer med bil fra Danmark. Hamburg er Tysklands nest største by og tilbyr shopping og uteliv i verdensklasse. Reeperbahn er sikkert kjent for de fleste, men du finner langt flere spennende butikker i nabobydelen Sternschanze og det ombygde havnekvarteret. Førstnevnte er et område som er dominert av studenter og er spekket med kaffebarer og tradisjonelle tyske kneiper. Sentrum er et dødt område om kvelden, men i løpet av dagen kan du nyte solen langs innsjøen Alster og shoppe i flere av arkadene som dominerer sentrumsbildet.

Operahuset i Hamburg

Hamburg har blant annet fått nytt operahus. Foto av Bjoern Schwarz / Flickr

Magiske Bayern

For en bit av det mer konservative og tradisjonelle Tyskland er det allikevel få ting som slår den sørlige landsdelen Bayern. Her finner du alt fra storbyen München til tradisjonelle norske aktiviteter som fjellturer og skigåing. München har et av Europas beste fotballag i Bayern, og oddsen er som regel lav på at de rødkledte tar tre poeng på Allianz Arena. Laget har fullstendig dominert Bundesliga de siste sesongene, og mange tippe-eksperter holder også laget som en av utfordrerne til å vinne 2018-utgaven av Mesterligaen.

Allianz Arena

Allianz Arena. Foto av Sönke Biehl / Flickr

Bayern er allikevel mye er enn fotball, og du kan blant annet kose deg med skigåing i de tyske Alpene i velkjente Garmisch Partenkirchen. De to skiområdene i denne sjarmerende alpebyen tilbyr deg garantert moro hele dagen og om kvelden kan du vandre rundt i den sjarmerende alpebyen mens du puster inn frisk fjelluft. Fra Garmisch er avstanden også kort til Østerrike, og du kan blant annet dra på dagstur til Innsbruck, Seefeld eller grenselandsbyen Mittenwald.

Fantastiske Freiburg

Vestover fra Bayern beveger du deg mot Frankrike og Sveits, og helt sør i Tyskland ligger Freiburg. De trange bygatene med sjarmerende bygninger er en opplevelse i seg selv, men du kan også beundre Münster-katedralen med de omkringliggende kanalene. Bare pass på at du ikke faller ned i en av dem, ettersom legenden sier at da blir du nødt til å gifte deg med en av de innfødte. Kunstinteresserte kan avlegge det nye Augustinermuseet et besøk, og om sommeren er det masse blomster og planter å beundre i Botaniske hage.

Freiburg Münster

Freiburg Münster ruver i byens skylinje. Foto av Björn S.. / Flickr

Transport i Tyskland

Det som også gjør Tyskland til et yndet feriemål er at det er lett å komme seg rundt, selv uten bil. Autobahn er sikkert kjent for de fleste, men du kan enkelt reise rundt i landet med tog, fly eller buss. Førstnevnte er det klart mest effektive transportmiddelet, og billetter mellom storbyene starter fra 24,50 euro for to som reiser sammen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *