Fotoessay fra Bremen, Tyskland

Gjesteartikkel av Catarina Mota.

Den nordtyske byen Bremen med sine 550 000 innbyggere er ikke kjent for å være noen voldsomt stor turistattraksjon.  En dag fikk jeg imidlertid  et uventet opphold i Bremen og sammen med kameraet mitt gikk jeg på oppdagelsesferd.

Ankomsten til Bremen endret fort mitt syn på det tyske folket som en kald og utrivelig folkegruppe.  Så feil kan man ta!  Bremen blomstrer nemlig over med fargerike nabolag, spennende gatekunst, livlig musikk og mennesker i alle variasjoner.

Bremen har faktisk en over 1200 år gammel historie. Arkitektur fra Renessansetiden preger de mange torgene som finnes her.  Dens maritime fortid har gjort Bremen til et rikt og internasjonalt sted, fullt av mangfold og liv.

Vi kan følge den berømte spikerveien. Denne tar oss med på en reise mellom de mest interessante stedene i byen, fra hovedtorget, Marktplatz, til de viktigste gatene.

En musiker som spilte i en av de mange torgene ledet oss derimot på en litt annen
vei. I Bremen går det en sti langs elven, Schlachte. Der kan turister og lokalbefolkningen nyte utsikten mens de feirer livet.

Overalt i byen kan du se eselet, hanen, katten og hunden, kjent fra eventyret om de fire musikantene i Bremen.  Fortellingen handler om fire dyr som rømte fra onde eiere og sammen fant sin etterlengtede frihet i byen.

Historien går videre…men vår tid var kommet til ende. En travel dag i Bremen, men det blir mye mer å se på når vi kommer tilbake.

For å komme til Bremen er det nesten alltid enklest og billigst å bruke Ryanair som flyr dit tre ganger i uken fra Torp.  Flyplassen ligger bare et par kilometer og en kort trikketur fra sentrum, mens selve bykjernen ikke er større enn at den best utforskes til fots.

Oversatt fra portugisisk av Iren Mæland.

Catarina Mota er født i Lisboa, Portugal, men bor nå i Haugesund og føler seg som en verdensborger.  Hun har utdannelse innen foto fra IADE og fotografering er en av hennes lidenskaper.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *