Tur i Malvern Hills

England har ingen veldig høye fjell men allikevel finnes det glimrende muligheter for turer i vakkert landskap. Dersom man er interessert i en lett tilgjengelig tur hvor man har flott utsikt og ikke trenger å gjøre de store anstrengelsene, så er Malvern Hills et bra alternativ.

Utsikt nordover i Malvern Hills.

Malvern Hills ligger i Herefordshire, Worcestershire og Gloucestershire. For de som ikke er spesielt bevandret i engelske fylker, så vil dette si at de ligger i nærheten av grensen til Wales. Fjellkjeden er ganske smal, men ca. 13 kilometer lang i nord-sør retning. Det høyeste punktet er Worcestershire Beacon med sine 425 m.o.h.


Worcestershire Beacon – det høyeste punktet i Malvern Hills

Byen Great Malvern ligger i skråningen opp til fjellene og er et naturlig utgangspunkt for turer. Herfra går det flere stier opp på fjellet. Stiene kan være ganske bratte, men til gjengjeld kommer man fort opp i høyden og kan deretter mer eller mindre slappe av, spasere rundt og nyte utsikten. Dersom man ønsker kart eller turforslag, så har turistinformasjonen masse av slikt. Men siden fjellkjeden er såpass oversiktlig, er det fullt mulig å klare seg uten dette. I Malvern Hills kan man gå tur når som helst på året, men det kan selvsagt bli relativt surt og kaldt om vinteren.

Malvern Hills er relativt smal.

Til Great Malvern kan man komme med tog fra hvor som helst i England. Fra London tar det ca. 2 ½ time med det raskeste direktetoget. Fra togstasjonen i Great Malvern (forøvrig en meget fin stasjon som har bevart sitt originale victorianske design) tar det ca. 15 minutter å gå til stien opp på Malvern Hills.

Great Malvern er generelt en ganske død by, men den har i det minste tilstrekkelig utvalg av hoteller, restauranter og ett par puber. Dersom man vil bo et mer livlig sted, er det kort vei med tog til enten Hereford eller Worcester. Begge disse har langt mer av interesse for turister enn Great Malvern.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *