Hvorfor har ferier til Bali blitt den nye store trenden de siste årene?

Reising fascinerer de fleste av oss, og det er ikke så rart. Gode ferier byr på avslapning, nye opplevelser og spennende, eksotiske kulturer. Frem til for et par år siden reiste vi dog ikke så langt, og å dra utenfor Europas landegrenser hørte til sjeldenhetene. Men i dag er realiteten en helt annen, og hele verden er tilgjengelig via en flytur eller to. Spesielt asiatiske land, og hovedsakelig Bali, har fått økt oppmerksomhet og flere turister. Men hva skyldes det?

Et land for alle

Bali har helt enkelt noe for alle. Det er en øy, noe som betyr at du har mange muligheter for strandferier og til og med øyhopping. Stadig flere ser mulighetene for å kombinere en slik avslappende ferie med storbyferie i de største byene på Bali. Den aller største er Denpasar – et mekka for shoppingopplevelser og kulturliv du aldri har sett maken til.

En eksotisk ferie

Selv om byer som Denpasar har mye å by på, er det helt klart kystområdene med eksotiske strender som appellerer til de fleste av oss. Disse destinasjonene med så mye å by på er også hovedgrunnen til at Bali har blitt en så populær destinasjon. Muligheten til å leie scooter gjør det enkelt å reise fra sted til sted og strand til strand, og med muligheten til å ta båter mellom øyer og steder, kan du skreddersy din egen drømmeferie. Det har gjort Bali til et backpacker-paradis.

De kritthvite strendene og den uberørte naturen er det perfekte utgangspunkt for en ferie der batteriene lades. Her kan du lese bøker, meditere, bli kjent med lokale og til og sjekke Unibet odds for kontroll på sportsarrangementer som foregår mens du er på reise. Nyt deretter solnedgangen i godt selskap på stranda, før middagen fortæres og kvelden senker seg.

Et rimelig alternativ

Selv om Bali ligger langt unna, flyr flere selskap deg dit. Og det trenger ikke å koste så mye. Faktisk er flyreisen det som koster deg aller mest, for i Bali er alt billig, alt fra overnatting til mat og opplevelser. Dette er også en av hovedgrunnene til at Bali har blitt en så populær feriedestinasjon. Du trenger ikke å spare i mange år for å komme deg dit. Lag et månedsbudsjett og følg det over et halvt års tid. På den tiden vil det være fullt mulig å legge av pengene du trenger.

Et perfekt utgangspunkt for en lengre ferie

I takt med at verden blir mer globalisert, har reisevanene våre endret seg. Vi reiser ikke lenger på en ukes sydenferie. Reisene blir lengre, de blir mer forutsigbare, og flere destinasjoner inngår. Det gjør Bali til det perfekte utgangspunktet for drømmereisen din. Herfra går det nemlig fly videre til mange flotte destinasjoner ellers i verden – Thailand, Malaysia, Filippinene og til og med Australia.

Flyr du med lokale flyselskap og koster dessuten flere av billettene mindre enn en kinotur i Norge gjør. Med andre ord er Bali et perfekt – og særdeles billig – knutepunkt for en lengre ferie der landegrenser krysses.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *