Opplev mer på ferien med en leiebil

Når du først reiser på ferie er det for å oppleve noe nytt, noe du ikke har hjemme. Mange steder er man avhengig av offentlig transport eller oppsatte turer for å komme seg et sted. Hvis du leier en bil unngår du dette, og har derfor større frihet. Du er ikke avhengig av at andre arrangerer turer, eller at det er ledig plass på en buss eller et tog. Du bestemmer selv hvor og når du ønsker å reise, og om opplevelsen ikke levde opp til forventningene kan du enkelt reise videre.

Kom deg enkelt rundt

Har du bil tilgjengelig blir det automatisk enklere å komme seg fra ett sted til et annet. Det gjelder også når du er på ferie. Mange overnattingstilbud ligger utenfor allfarvei, noe som kan gjøre det vanskelig å komme til. Er du avhengig av tog eller buss blir valgene færre. Du kan da fort gå glipp av bortgjemte perler som er verdt et besøk. Med en leiebil derimot slipper du dette. Du må ikke planlegge ferien etter rutene til offentlig transport, og kan reise rundt som du selv ønsker.

Når du kan reise uavhengig av offentlig transport får du som oftest flere valgmuligheter. En del strandhoteller er for eksempel enklere å nå med en bil enn uten. Du finner mange fine hoteller som ligger på idylliske steder som er nærmest utilgjengelig med offentlig transport. Det finnes mange steder du ikke oppdager før du er i et bestemt område.

  • Frihet til å reise hvor og når du vil
  • Enkelt å besøke avsidesliggende steder
  • Oppdag nye steder

Ikke avhengig av arrangerte turer

Ofte er du avhengig av arrangerte turer for å komme deg til steder som ligger utenfor bykjernen. Som eksempel kan vi nevne Prekestolen i Stavanger, Stonehenge i England og Auschwitz i Krakow. Her arrangeres det mange ulike turer, både med og uten guide. Det er imidlertid ikke alle arrangerte turer som passer for alle.

Leier du en bil styrer du turen på egen hånd, og kan stoppe på de stedene du selv ønsker. På mange måter får du mer ut av ferien. Den kan bli mer innholdsrik enn hva som opprinnelig var planlagt. Det blir enklere å besøke flere steder, og du får mer variasjon i ferien. Skulle været bli dårlig kan du pakke bilen og kjøre videre.  På Goautos.no kan du lese om flere fine destinasjoner du kan oppleve med leiebil.

Opplevelser mens du kjører

I tillegg til å kunne reise fritt rundt kan du oppleve ting mens du forflytter deg. I Norge kan Trollstigen på vei til Geiranger og selve Norskekysten nevnes. Det er mer å oppleve enn det du finner på topplisten hos turistguider. Når du har egen bil kan du ta avstikkere som er verdt å besøke. Ferien blir mer enn bare et opphold på hotell og vandring i byen du befinner deg i. Selve reisen fra ett sted til et annet blir en del av ferien også.

Iransk landskap

Med en leiebil kan du oppleve sjeldne reiseopplevelser som kun er tilgjengelig med bil. Store deler av Norge og Europa har unike veier langs kysten og fjellene som kun kan oppleves med bil. Ønsker du å ha en piknik midt i det skotske høylandet eller spise en is langs kysten av Italia – kan du det. Når du selv bestemmer når ferden går videre, er mulighetene mange.

  • Opplev ting mens du kjører
  • Velg selv hvor du skal stoppe
  • Unngå store turistmasser

Med barn på tur

Skal du reise på ferie med barn er det en del å tenke over. Det er mye som skal ordnes, og enda mer som skal tilpasses.

Trollstigen

Trollstigen (Foto av Giuseppe Milo / Flickr)

Pass på at dere tar nok pauser underveis, lange bilturer kan bli kjedelig for barn. Lag små leker og konkurranser i bilen, for å holde barna i aktivitet, så blir turen mer hyggelig for alle. I de fleste land er det mye å se på mens en kjører. Utforsk de ulike stedene du kjører forbi!

Stedene du besøker er kanskje ikke de samme, men ferie med barn er innholdsrikt og byr på mange andre opplevelser. Når du skal leie bil kan du leie bilstol, og på den måten får du i tillegg mindre bagasje å ta med deg på flyet.

Planlegg ferien litt i forkant

Med egen bil er du ikke avhengig av at andre kjører turer dit du skal. Du kan planlegge hele ferien etter din families timeplan. Og skulle du ønske å tilbringe mer eller mindre tid et sted, kan du gjøre det.

Når du planlegger ferieturen bør du undersøke prisene på leiebil. Hos den norske nettsiden Leiebilguiden.no kan du sammenligne pris på leiebil fra mer enn 1600 selskap, blant andre Avis og Budget, eller mer lokale selskap. Sett opp hvilke krav og behov du har for bilen før du begynner sammenligningen.

Uansett hvilken ferie du har planlagt kan det lønne seg å leie en bil. Enten det er for hele ferien eller kun deler av den. Det er enkelt å unngå steder med mange turister, eller reise utenfor de mest populære tidene på døgnet. Dette kan også lønne seg hvis du reiser på en ferie uten bestemte mål. Når du har en bil tilgjengelig kan du kjøre dit du vil og oppleve ting på reisen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *