Fantastiske New Zealand

Artikkel av Emma Hansen.

Drømmer du om en reise langt bort hvor det er sommer om vinteren men hvor du fortsatt kan gjøre deg forstått? Da kan et opphold «Down Under» være noe for deg. Australia er det landet som lokker flest norske besøkende, men et par timer østover finnes det et land som faktisk ligner mye på Norge.

Vi snakker selvsagt om New Zealand, som har opplevd en voldsom økning i antall besøkende de siste årene. Dette skyldes blant annet at landet er et trygt reisemål med lav kriminalitet og flere interessante kulturtilbud, samt storslått natur og severdigheter.

Milford Sound på den sørlige øyen tilbyr en fantastisk natur. Foto av Bernard Spragg / Flickr

Opplev tennis i verdensklasse

Mens det er vinter og kulde på vår del av kloden starter tennissesongen med Australian og Auckland Open på den sørlige halvkulen. Sistnevnte går av stabelen på New Zealand i januar og fungerer som oppvarming for årets første Grand Slam-turnering i Australia. De fleste odds tips heller i retning av at ingen av Williams-søstrene kommer til å hevne den svake innsatsen i forrige års turnering. Venus har gitt beskjed om at han hun ikke kommer til å stille, mens Serena nylig fødte en datter. Sistnevnte planlegger allikevel å være tilbake allerede i Australian Open, men det blir allikevel overraskende hvis hun kan gjøre forhåndstipsene til skamme og stille på New Zealand.

Hvis du flyr til Auckland i januar kan du således få med deg tennis i absolutt verdensklasse, men det finnes selvsagt også mange andre kultur- og underholdningstilbud du kan benytte deg av i landets største by. Auckland er noe så sjeldent som en by bygget på flere vulkaner. I tillegg finnes flere fjelltopper hvor du kan beundre utsikten over byen og de uendelige havmassene som omgir et av verdens mest naturskjønne land.

Vulkanske aktiviteter i Rotorura

Ordentlig vulkansk aktivitet finner du i Rotorura som ligger ca. 3 timers kjøretur sør for Auckland. Området tilbyr også flere turmuligheter, og du kan velge blant dagsturer eller kortere spaserturer rundt sjarmerende fjorder. Selve byen omkranser Rotorura-innsjøen hvor du kan dra på en klassisk elvebåttur eller leie båter til en rask rundtur i et fjordlandskap som ligner mye på det norske.

Oceanias mest sjarmerende by?

Wellington er landets hovedstad, og byen ligger helt sør på den nordligste øyen. Wellington har landets beste museer og gallerier, samtidig som aktiviteten er noe roligere her sammenlignet med Auckland. Langs paradegaten «Cuba-street» kan du handle i små nisjebutikker, og byen har også en egen strand som blir godt besøkt av solhungrige innbyggere og turister i løpet av sommeren.

Få byer slår Wellingtons fantastiske beliggenhet. Foto av Simeon W. / Flickr

Livet er roligere sørpå

Christchurch er den største byen på den sørlige øyen, og du merker at livet tas langt mer roligere her. Dette har selvsagt en sammenheng med at området har opplevd noen sterke jordskjelv de siste årene, noe som har ført til et storstilt gjenoppbyggingsprogram i byen. Ta en tur innom jordskjelv-museet for å få et innblikk i hvordan denne naturkatastrofen kan oppstå. Fra Christchurch kan du dra videre til vakre Blue Mountains-nasjonalpark og den verdensberømte fjellbyen Queenstown.

Queenstown er landets «aktivitetshovedstad», og er en by det nesten er umulig å kjede seg i. Den friske fjelluften gjør at du garantert føler deg som hjemme, og dette er en perfekt helårsdestinasjon. Skulle du for eksempel savne snø og vinter om sommeren er Queenstown en perfekt base for skigåing. Sesongen varer fra juni til begynnelsen av september, og det finnes løyper som passer alle aldersgrupper og skiferdigheter.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *