Opplev New Zealand på en ny måte med økoturisme

Artikkel av Marte Hagen.

Det blir stadig mer populært å benytte reise for nye opplevelser, fremfor å bare reise til en strand i syden for å sole seg. Gjennom opplevelsesbasert reising vil man kunne få et helt annet inntrykk av landet man besøker, samtidig som man ofte vil sitte igjen med langt flere, gode minner fra turen. Et paradoks når det kommer til reising er derimot at selv om man ofte bidrar med penger til landene man besøker, gjør dagens masseturisme også ofte en del skade, selv om man ikke nødvendigvis er klar over det.

Milford Sound på den sørlige øyen tilbyr en fantastisk natur. Foto av Bernard Spragg / Flickr

I et forsøk på å kombinere turisme og naturopplevelser spesielt, har økoturisme blitt en populær form for turisme. Økoturisme innebærer at man som besøkende og turist forsøker å ha en minimal eller ingen påvirkning på stedene man oppsøker. På denne måten håper land å kunne vise frem sin natur, flora og fauna til turister som kommer, samtidig som man kan bevare naturområdene og unngå å stresse dyrene man ser.  

Reise til New Zealand

New Zealand ligger i det sørvestlige Stillehavet og er en uavhengig stat, bestående av de to øyene Nordøya og Sørøya. New Zealand er omtrent på samme størrelse som De britiske øyer og har et innbyggertall på rundt 4.7 millioner.

Få byer slår Wellingtons fantastiske beliggenhet. Foto av Simeon W. / Flickr

Skal man reise fra Norge må man regne med en relativt lang reisetid med flybytter, så det kan være greit å ha noe å underholde seg med på reisen. Har man tilgang til internett kan man for eksempel besøke freespinskasino.net og se om man har vinnerlykken med seg. Kanskje er man til og med så heldig å vinne en premie som kan dekke hele reisen, noe som fort vil få deg til å glemme den lange reisetiden.

Hva kan man oppleve i New Zealand

Ettersom New Zealand er en øy, finnes det også en unik flora og fauna her og en rekke endemiske arter man ikke kan finne noen andre steder i verden. Dette er også mye av grunnen til at økoturisme er spesielt populært her. Hovedandelen av turistene som besøker landet kommer nettopp for å oppleve den storslagne naturen og landskapet. Det finnes en rekke populære nasjonalparker man kan besøke, som også er noen av landets hovedattraksjoner.

Tongariro

Foto av Thomas Jundt / Flickr

Tongariro Alpine Crossing og Round the Mountain Track

På listen finner vi blant annet Tongariro Crossing, landets eldste nasjonalpark, som også har vært innspillingssted for noen av scenene i Ringenes herre-trilogien. Her kan man gå den kjente turen gjennom nasjonalparken, som krysser både varme kilder, kratere og forsteinet lava fra tidligere vulkanutbrudd. Turen er på 19.4 kilometer og kan fint gås av både erfarne og uerfarne turgåere.

Tongariro

Foto av Johanna Remus / Flickr

Ønsker man å oppleve New Zealands kyst og marine liv kan man ta turen til havnelandsbyen Kaikoura. Landsbyen ligger noen timer nord for Christchurch og har et enestående landskap av bratte fjellsider som møter kystlandskapet. Kaikoura stammer fra Maori-kulturen, New Zealands urfolk, som også preger mye av havnebyen.

I tillegg til de nevnte stedene, finnes det en lang rekke andre steder som er vel verdt et besøk om man befinner seg på øya.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *