Auckland, New Zealand

Gjesteartikkel av Tom Johansen.

New Zealand regnes som et av de vakreste stedene i verden. Med storslått natur er øyriket et populært reisemål, samtidig som det er et flott sted for en litt annerledes strandferie. New Zealand er delt inn i to hovedøyer, helt enkelt kalt Nordøya og Sørøya. Wellington er hovedstaden men Auckland, helt nord på nordøya, er den største byen med rundt 1,4 millioner innbyggere.

Sentrum av Auckland

Auckland skyline (foto av Sids1 / Flickr)

Maori-folket grunnla Auckland på midten av 1300-tallet, før europeerne kom til byen rundt fem hundre år senere og satte sitt preg på byen. Med den rike historien til Auckland er det vel verd å gjøre seg kjent med byens kultur. Forøvrig anbefales det å ta en spasertur for å lære om kulturarven i landsbyene rundt byen. Birkenhead Village er da stedet å dra til, der du kan nyte avslappende omgivelser og nydelige utsikt, samtidig som du lærer litt av historien bak byen og møter lokalbefolkningen. Skulle tørsten komme finnes det også en rekke små, koselige kaféer og spisesteder.

Birkenhead

Utsikt mot Auckland fra havnen i Birkenhead (foto av Sandy Austin / Flickr)

Rett utenfor Auckland ligger Hauraki Gulf, som har en av de mest varierte marineparkene i verden. Rundt en tredjedel av verdens hval- og delfinarter finnes utenfor Auckland, noe som naturligvis åpner for en fantastisk opplevelse dersom du tar en hvalsafari! Som ved alle andre typer safari, er det ingen garanti for å se noen dyr, men sannsynligheten er allikevel relativt høy. Typisk opplever man delfiner på over 90% av turene, mens hval dukker opp på rundt 75% av turene. Dersom man skulle være så uheldig å ikke se verken delfiner eller hval, får muligheten til å dra på en ny tur til helt gratis ved en senere anledning.

Hauraki Gulf

Hvalsafari i Hauraki Gulf (foto av Ron Knight / Flickr)

New Zealand er kjent for å produsere meget god vin, så hvorfor ikke ta en liten smak mens du allikevel er der? Med guidede turer kan du besøke over 20 forskjellige vingårder om du ønsker, eller du kan plukke ut noen spesielle om du heller ønsker det. Turene varierer fra en hel dag med vinsmaking, der du får prøve den mest varierte kolleksjonen av vin fra New Zealand, eller du kan tilbringe en halv dag eller kun et par timer om du foretrekker det. Turene kan legges opp helt etter ditt ønske!

Vin fra New Zealand

New Zealandsk vin (foto av Sandy Austin / Flickr)

På kveldstid i Auckland er det flere ting som er nydelig å gjøre, men én ting som skiller seg ut, er å dra til landets høyeste bygning – Sky Tower. I tillegg til rundt 20 restauranter, finner du blant annet et casino der, hvor du kan sitte å spille på et av de 100 bordene, eller 1600 spilleautomatene samtidig som du har 360 graders utsikt over byen. Lokale trekker frem Sky Tower som et av de absolutte stedene en turist MÅ besøke.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.