Don’t cry for me Argentina

Gjesteartikkel av Astrid Øvstetun.

Argentina er et digert land, innenfor deres landegrenser kan det lett plasseres ti europeiske land. Det argentinske landskapet sprer seg fra snøkledde, høye fjelltopper til den langstrakte pampaen nesten uten et eneste tre. Fra klamme, fuktige regnskoger til tørre, varme fjellområder med store, uttørkede laguner av salt.

Buenos Aires

Buenos Aires (Foto av Miguel Cesar / Flickr)

Allikevel er det noe som går igjen i alle storbyene og små landsbyene som befinner seg spredt utover dette enorme landet, alle er stolte av den typiske argentinske, saftige biffen og den verdensberømte, velsmakende rødvinen. Argentinere er utrolig flinke til å tilberede kjøtt, det eneste de trenger er et stort stykke biff, enkelt og greit, uten noe dilldall. Det har blitt fortalt historier om argentinere som reiser til utlandet og får servert et kjøttstykke gjemt under sauser og bak poteter og hvordan de sender tallerken tilbake til kjøkkenet.

Grillmat i Argentina

Grillmat i Argentina (foto av recetasgourmet.com.ar / Wikimedia Commons)

Buenos Aires er et naturlig punkt å slå seg til noen dager, kjenne storbyen på pulsen. Du kan vandre gatelangs i overfolkede, smale gater og oppleve tango. Tango ble i utgangspunktet danset i bordeller og lugubre kneiper med jordgulv, men i dag fyller den storbyenens gatehjørner med romantikk og tradisjon. Det er umulig å kjede seg i Buenos Aires: hver bydel har en egen sjarm som er verdt å bli kjent med, hver natt har en unik stemning som er verdt å utforske. Det er nesten umulig å velge hvor man skal gå og ikke minst hvor man skal spise. Buenos Aires er full av argentinske, tradisjonelle ”parrillas” og andre herlige restauranter fra alle mulige verdensdeler. En av de mest besøkte casinoene i Sør-Amerika, ligger akkurat her, vuggende på bølgene til den urolige Rio de la Plata, inne i en storslåen elvebåt, hvor poker, som Unibet poker og blackjack spilles til langt utpå natt.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *