Reisetips for Malta

Artikkel av Monika Hansen.

Jeg var så spent på å skulle besøke Malta. Faktisk var jeg redd for å bli skuffet, men det har seg slik at Malta er det minst kjedelige stedet på kloden. Så, hva er det du kan finne på der?

Malta er en av jordas vakreste steder. Ved Asurvinduet på øya Gozo ble bryllupet til Daenerys Targaryen i TV-serien Games of Thrones filmet. Det Maltesiske Arkipelagoet er fylt med alt fra enorme sletter til hvite klipper, ørkenlandskap og endeløse vinranker. Det er skjønnhet i alle retninger. Når du er på Malta kan det føles som om du er delvis i Nord-Afrika og delvis i Midtøsten. Den barokke arkitekturen minner om den du finner i Sør-Amerika, og det kan føles som om du befinner deg i en Britisk koloni.

Malta er en gullgruve for fotografer, spesielt Mdina. Denne byen er utrolig vakker og er også den best bevarte på øya. Mdina ble valgt som sted for filmingen av Kings landing i sesong 1 av Games of Thrones. Gladiator, Montecristo og Troja ble også filmet på øya. Maltesiske kirker, kjent for sin detaljrike dekor, er alle i barokkstil. Den mest kjente er St. Johns katedral i Valletta. Her er det gull over gull, endeløst med skulpturer og det eneste kjente, signerte maleriet av kunstneren Caravaggio: halshuggingen av St John, malt i hans særegne, teatralske stil.

Maltesisk historie er UTROLIG. Virkelig. Flere hendelser under Beleiringen av Malta er så storslagne at de har vært direkte inspirasjon for ett av de største fantasy-slagene som noen gang er filmet: beleiringen av Elm’s deep i Ringenes herre. Fra de forhistoriske templene som er eldre enn pyramidene til Maltas heroiske motstand under 2.verdenskrig, er Maltesisk historie fantastisk og forlokkende.

Mange kommer til Malta og klager på at det ikke er ordentlige strender der. Selv om den populære Sliema stranda er steinete finnes det sandstrender på nordsiden av øya, fantastiske steder å tilbringe en solfylt dag. Mellieha er et fint, men populært, strandsted på Malta, men de beste strendene finner du i Gozo, den lille øya oppe i nord. Det finnes flere nydelige grotter og overheng, som den over, i området rundt Marsalforn. Jeg trodde ikke det kom til å være så mange aktiviteter med muligheter til å utforske, men der tok jeg feil! Turer, kjøring med ATV og snorkling, er noe av det man kan gjøre på øya, men det mest kjente er nok dykking. Malta, spesielt Gozo, er ett av de beste dykkestedene i Europa.

Festing i Paceville kan vare hele natten gjennom. Du kan ta deg en drink ved den Skandinaviske baren «Nordic», men om du vil oppleve det latinske bør du prøve Havana club. Vil du ha en koseligere kveld kan du nyte gjestfriheten ved PortoMaso Casino og, om du setter pris på profesjonaliteten deres, ta nytte av deres erfarne croupier online.  Du kan også treffe på seriøse pokerspillere som har tilholdssted på øya, som Franske Gaëlle Baumann, som fikk 7. plass i WSOPEs kvinneturnering i 2013 og 10. plass i WSOPs 2012 hovedarrangement. Beliggenheten er fantastisk og lokalene er velutstyrte.

Malta er ett av de mest katolske landene jeg noen gang har vært i. Malteserne tar på seg sine fineste antrekk og drar inn mot bykjernen i mens mennene drar en enorm tre-helgen gjennom gatene, omgitt av opprømte barnehyl og flyvende konfetti på alle kanter. Fyrverkeriet pågår til midnatt og begynner igjen klokken 8 om morgenen.

Malta er mediterransk, så du kan vente deg mye fisk, oliven, hvitløk, kapers og tomater. Noen av rettene er Italiensk-inspirerte; andre er helt unike. Heldigvis er det lite Britisk preg over maten. Når det kommer til penger vil Malta gi deg en hyggelig overraskelse. Jeg vil si prisene er like gode som i Portugal, med måltider for under €10 (NOK 83). Jeg anbefaler Jubilee på stranda i Gzira, og også Oblico om du vil ha Italiensk mat.  Du får billig pastizzi (bakverk fylt med ricotta) og pizza (pit-sa, firkantede biter av pizza) for mindre enn en euro per stykk! Ikke nøl, de smaker nydelig.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *