Delfi, Hellas

Hellas er et meget populært ferieland for nordmenn, noe som er fullt forståelig da landet har utallige attraksjoner å by på. Det er kanskje først og fremst på de greske øyene at man finner norske turister, men fastlandet har også veldig mye av interesse. Spesielt dersom man er interessert i arkeologi, gammel historie og gresk mytologi er landet en veritabel gullgruve.

I denne artikkelen skal vi ta for oss noen av Hellas mest kjente ruiner, nemlig Delfi. De fleste kjenner nok til “Orakelet i Delfi” fra historieundervisningen på skolen. Delfi var det viktigste stedet for tilbedelse av guden Apollon og gjennom orakelet kunne man få svar på alle slags spørsmål. Orakelet måtte være en kvinne med godt rykte og av god herkomst og siden orakelet alltid ble forespurt i forbindelse med viktige avgjørelser (krig for eksempel), hadde hun stor politisk innflytelse.


Restene av Apollos tempel

Selv om man bare er moderat interessert i gresk mytologi er det uansett verd å få med seg ruinene i Delfi. De fleste av ruinene har riktignok kollapset, men men det er allikevel trivelig å vandre rundt på området, og enkelte strukturer er faktisk ganske godt bevart. Ruinene ligger i fjellsiden til Parnassos rett utenfor den moderne byen. Det arkeologiske museet ligger rett nedenfor ruinområdet og inneholder en stor samling av objekter relatert til gamle Delfi. Inngangsprisen til ruinene er 6€ (9€ dersom man kjøper kombinasjonsbillett til ruinene og museet).


Skattkammeret til Athen, bygget til minne om seieren i slaget ved Marathon.

Hele området har en spektakulær beliggenhet oppe i fjellsiden med fantastisk utsikt helt ned mot Korintbukta. Delfi egner seg derfor utmerket som utgangspunkt for fotturer i fjellet. Det finnes en rekke merkede stier man kan følge.


Utsikt over teateret

Den moderne byen Delfi er svært liten med et par tusen innbyggere og bare noen få gater. Den ligger ca. 180 km nordvest for Athen. Som man forventer av en så populær by er de fleste husene enten hoteller, restauranter eller suvenirbutikker. Normalt skulle det ikke være noe problem å skaffe seg et relativt billig hotellrom (40-50 Euro) uten forhåndsbestilling. Sjekk priser hos Agoda.

For å komme til Delfi er det naturlig å først ta fly til Athen. Fra Athen kan man enten ta buss (ca. 3 timer) eller leie bil og kjøre på egen hånd. Søk på Momondo etter de billigste flybillettene.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *