Jorden rundt med billigfly – del 4 (Sydney – Auckland – Fiji – New York – Oslo)

I denne artikkelserien (del 1, del 2, del 3) ser vi på hvordan man kan reise hele jorden rundt ved hjelp av en-veis billetter med billigflyselskaper. Vi har nå kommet frem til Sydney og vårt neste stopp er Auckland på New Zealand. Deretter skal vi til Fiji og New York.

For å komme fra Sydney til Auckland har vi i egentlig bare to relativt billige alternativer: JetStar og Virgin Blue. For avreise i slutten av mai, er det Virgin Blue som er billigst med en pris på 1461 NOK. Dette flyet går via Brisbane, men hele turen kan bestilles som en flyvning slik at man slipper å sjekke inn på nytt i Brisbane. Prisen er ikke superlav, men noe særlig valg har vi ikke. Et tredje alternativ er Quantas, men disse er sjelden konkurransedyktige på pris.

Nå gjelder det å komme seg videre fra Auckland til Fiji. Vi skal se at denne destinasjonen kommer til å gi oss en del trøbbel. Det eneste alternativet på denne strekningen er Virgin Blue, og den manglende konkurransen er nok hovedgrunnen til at det blir relativt dyrt. Videre blir vi nødt til å fly fra Brisbane, hvilket betyr at vi må et fly Auckland-Brisbane i tillegg. Dersom jeg antar at vi bruker ca to uker på New Zealand, får jeg følgende priser 4 og 5. juni.

Auckland – Brisbane Virgin Blue 795 NOK
Brisbane – Fiji Virgin Blue 1461 NOK
Totalt 2256 NOK

Ikke akkurat superbillig! De to siste stoppene, Auckland og Fiji, har dermed kostet oss hele 3717 NOK. Til sammen er vi dermed oppe i 8673 NOK. Og verre skal det bli.

Vårt neste (og egentlig siste) stopp er New York. Problemet er at for å komme til USA, blir vi nødt til å først reise tilbake til Australia! Med andre ord, så koster dette Fiji-stoppet oss meget dyrt!

Det finnes foreløpig bare en billigfly-forbindelse mellom Australia og USA, nemlig Jetstar sin rute mellom Brisbane og Honolulu (Hawaii). Fra Honolulu har vi to muligheter: Vi kan enten bruke canadiske WestJet fra Honolulu til Vancouver og deretter sette sammen en tur fra Vancouver til New York via diverse andre flyplasser. Det enkleste er imidlertid amerikanske Southwest sin rute fra Honolulu til Philadelphia. Dette blir riktignok ikke helt New York, men er såpass nærme at jeg regner det for godt nok i denne sammenhengen. Det skulle være enkelt å komme seg videre med buss eller tog. For avreise 19. juni får jeg følgende priser:

Fiji – Brisbane Virgin Blue 1261 NOK
Brisbane – Honolulu Jetstar 3753 NOK
Honolulu – Philadelphia Southwest 2606 NOK
Totalt 7620 NOK

Totalt for denne strekningen får vi dermed en pris på horrible 7620 NOK! Igjen skikkelig dyrt, sammenlignet med hva vi betalte for Oslo-Sydney, en mye lenger strekning. Totalt er vi nå oppe i 16228 NOK. Merk at dersom vi kutter ut Fiji (et godt alternativ kunne være å heller tilbringe tid på Hawaii, hvor vi allikevel må innom), så sparer vi 2722 NOK. Det store problemet er imidlertid den ekstremt dyre Brisbane-Honolulu forbindelsen. Ved å time reisetidspunktet bedre, kunne vi nok spart en del her, men noe særlig billigere enn 2000 kroner tviler jeg på vi ville ha oppnådd. Forhåpentligvis vil det etterhvert bli mer konkurransen på strekningen mellom USA og Australia slik at prisene kan gå ned også her.

På siste strekning New York-Oslo er også alternativene få. Vi må reise via London med Zoom og deretter med Ryanair (eventuelt Norwegian) helt frem. Ved å anta at vi tilbringer ca. en uke i New York, får jeg følgende priser for utreise 29. juni:

New York – London Zoom 1905 NOK
London – Torp Ryanair 317 NOK
Totalt 2222 NOK

Totalt koster det 2222 NOK på denne strekningen, hvilket betyr at vi er kommet jorden rundt for 18515 NOK. I siste artikkel i denne serien skal jeg oppsummere erfaringene våre.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *