Bilferie i Australia: Fra Sydney til Brisbane

Artikkel av Johan Myhre.

Har du planer om å reise på bilferie i Australia, men har begrenset med tid, kan strekningen Sydney til Brisbane være et godt alternativ. Veien er et populært valg, både blant turister og lokale, og er en 900 km lang strekning langs Australias østkyst. Gjennom å kjøre fra Sydney til Brisbane får man også oppleve Australias storbyliv, samtidig som man kan nyte utsikten av sandstrender, hav og nasjonalparker.

Sydney

Klassisk Sydney

 

Kjører man i ett strekk tar turen bare litt over 10 timer, men for å få mest mulig ut av turen bør man sette av en ukes tid. På denne måten kan man planlegge stopp langs ruten og oppleve mye mer av hva landet har å by på. Det er likevel vanlig at man til tider blir noe lei av bilkjøring, og det kan da være fint å ha noen former for underholdning på turen. Gode alternativer kan være å ta med seg noen gode bøker, eller man skal spille bingo live casino på mobilen.

Bouddi National Park

Bouddi nasjonalpark ligger 45 kilometer fra Sydney og fikk status som nasjonalpark i 1967. Parken er vel verdt et besøk og er et populært sted å stoppe for å gå seg en tur eller sette opp en campingplass. Parken inneholder en av de siste eldre tempererte regnskogene langs sentralkysten, samt beskytter deler av kysten og marine habitater.

Foto av Brian Giesen / Flickr

Enten man ønsker en kortere pause for å strekke på beina og nyte utsikten eller om man vil tilbringe natten og gå en lengre tur, er nasjonalparken definitivt verdt et stopp.

The Hunter Valley

Litt lenger nord for Sydney finner man Hunter Valley, som er spesielt populært på grunn av sine mange vingårder. Regionen er en av Australias mest kjente regioner for vinproduksjon, men er også tilpasset barnefamilier. Her kan man velge å ta en guidet tour hos en av de kjente vingårdene, spille golf eller besøke parken Hunter Valley Gardens. Ønsker man en ekstra spesiell opplevelse kan man bestille en tur med varmluftsballong over dalen.

Hunter Valley

Foto av Joe Lipson / Flickr

Byron Bay

I nærheten av Brisbane kommer man også til gullkysten og Australias berømte sandstrender. Byron Bay er en turistby som er kjent for sin populære sandstrand, og oppsøkes av et stort antall turister og surfere hvert år. Kystbyen er fin å besøke i løpet av bilturen, og tar man en overnatting kan man både få utforsket byen og slappe av på stranden. Det arrangeres også flere festivaler i Byron Bay om man ønsker å få med seg dette, og det er ukentlige markeder hvor man kan få kjøpt lokal mat. Byen kan derimot bli relativt travel i løpet av de mest populære sommermånedene, noe det kan være greit å være klar over på forhånd.

Byron Bay

Foto av Jared Yeh / Flickr

Andre alternativer

I tillegg til de nevnte stedene, er det en mengde andre steder og byer man kan velge å besøke i løpet av turen. Ønsker man å tilbringe mer tid i byene kan man også velge å stoppe færre steder langs ruten.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *