Jorden rundt med billigfly – del 3 (Bangkok – Sydney)

I vår artikkelserie (del 1 , del 2) om å sette sammen en jorden rundt reise kun ved hjelp av billigfly har vi nå kommet fra Oslo til Bangkok. Neste stopp på ruten er Sydney. Problemet nå er ikke mangel på muligheter men at man nesten har for mye å velge mellom. Jeg antar at vi ønsker å bruke ca. 1 måned i Thailand (eller nærliggende land) før vi flyr videre.

Det aller enkleste alternativet er å fly direkte fra Bangkok til Sydney med australske Jetstar Asia. Vel, nesten direkte. Man må bytte fly i Melbourne, men litt uvanlig for et billigflyselskap, så lar Jetstar Asia oss bestille korresponderende fly i en bestilling. For avreise 8. mai får vi en pris på 2054 NOK (inkludert bagasje) + 137 NOK for mat på flyet, altså totalt 2191 NOK.

En annen mulighet er å reise tilbake til Macau med AirAsia og derfra fly med selskapet Viva Macau direkte til Sydney. For avreise 8. mai, får vi følgende priser:

Bangkok – Macau AirAsia 546 NOK
Macau – Sydney Viva Macau 1906 NOK
Totalt 2452 NOK

Kanskje ikke spesielt artig å backtracke til Macau, men en mulighet er det nå.

Men, det finnes enda flere alternativer. Noe av det mest spennende som har skjedd innen billigfly det siste året er at AirAsia har lansert langdistanseflyvninger med selskapet AirAsia X (selskapene bruker samme webside). Foreløpig flyr de imidlertid bare mellom Kuala Lumpur i Malaysia og Gold Coast (litt sør for Brisbane) i Australia. Etterhvert som de får tak i nye fly planlegger de heldigvis å utvide rutenettet sitt, blant annet til London, Stansted og dermed bli et alternativ til Oasis Hong Kong mellom Europa og Asia.

For å utnytte oss av KL – Gold Coast ruten må vi altså ha fly Bangkok – Kuala Lumpur og Gold Coast – Sydney i tillegg. AirAsia har en rekke fly på den første strekningen, mens australske JetStar og Virgin Blue flyr fra Gold Coast til Sydney. For avreise 7. mai finner vi følgende priser (inkl. bagasje og mat):

Bangkok – Kuala Lumpur AirAsia 321 NOK
Kuala Lumpur – Gold Coast AirAsia X 1526 NOK
Gold Coast – Sydney Jetstar 240 NOK
Totalt 2087 NOK

Til tross for tre separate flyvninger er dette faktisk det billigste alternativet foreløpig. Alle disse prisene er noe av det billigste man kan oppnå. Muligens kan det være litt mer å gå på for Bangkok – Kuala Lumpur flyet, men resten er utrolig gode tilbud.

Men, vi har faktisk enda flere alternativer! Tiger Airways lar oss fly fra Bangkok til Perth eller Darwin i Australia. Turen inneholder et flybytte i Singapore (Tiger sin hovedbase), men de lar oss allikevel bestille reisen i kun én operasjon. Fra Perth eller Darwin kan vi deretter fly videre til Sydney med Virgin Blue eller JetStar. Tiger Airways flyr også innenriks i Australia men foreløpig ikke til Sydney. Dette gir oss følgende priser for avgang 8. mai:

Bangkok – Darwin Tiger Airways 1520 NOK
Darwin – Sydney Virgin Blue 1148 NOK
Totalt 2668 NOK

og

Bangkok – Perth Tiger Airways 1699 NOK
Perth – Sydney Virgin Blue 1148 NOK
Totalt 2847 NOK

For å summere opp har vi dermed følgende fem alternativer sortert etter pris:

Via Kuala Lumpur og Gold Coast 2087 NOK
Via Melbourne 2191 NOK
Via Macau 2452 NOK
Via Darwin 2668 NOK
Via Perth 2847 NOK

Hva man skal velge kommer selvsagt helt an på hva slags reise man ønsker. Dersom man kun vil frem til Sydney så fort som mulig, så er sikkert JetStar Asia alternativet via Melbourne det mest fristende. Mange vil si at tiden og bryet man sparer ved å slippe innsjekking tre ganger er vel verd 169 kroner ekstra i forhold til Kuala Lumpur alternativet. Men hvis man ønsker å tilbringe tid i Kuala Lumpur, Gold Coast, Darwin eller Perth på veien så kan dette selvsagt endre prioriteringene. Uansett, vi noterer oss at for totalt 4956 kroner så kan vi kommet oss fra Oslo til Sydney. Neste stopp er Auckland.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *