Beste plasser å besøke i Norge

Det er så mange fantastiske steder i Norge å besøke. Jeg mener, du har Troms-regionen i nord, Ålesund på vestkysten og nydelige små steder som Flåm som ligger dypt inne i fjellet. Du må ikke engang få meg i gang med alle de utrolige fjordene du bør besøke. Hele landet er en skikkelig gullgruve av steder som alle reisende bør se.

Hovedstaden Oslo er også et nydelig reisemål. Selv om du ikke finner underholdningsnivåer som i Vegas med deres spilleautomater, kan Oslo fortsatt tilby et flott natteliv. Fra samefolket i nord med sine historiske kulturtradisjoner til den kosmopolitiske kulturen i Oslo – det er ikke mye av norsk kultur som ikke alle vil like.

Atlanterhavsveien

Foto av Markus Tacker / Flickr

Atlanterhavsveien er en nydelig og imponerende kjøretur gjennom et av de beste stedene i Norge. Det er et flott sted å kjøre for dagen, og forbinder fastlandet med den vakre øya Averøya. Sørg for å besøke Kvernes stavkirke også. Den er rundt 600 år gammel og en av de eldste i regionen. Sørg for å holde øynene åpne for Storseisundet bru også. Dersom du ønsker å se mange flotte deler av Norge er dette en perfekt vei å følge.

Hamnøy

Hamnøy i Lofoten har blitt kjent, verden over, for sitt imponerende landskap og uberørte sjarm… og det er lett å se hvorfor. Muligens et av de beste stedene i Norge – det er et sted du absolutt bør ta turen til uten å nøle.

Hamnøy Lofoten tunliweb

Sørg for å besøke det lille fiskeværet Hamnøy som er det eldste i Lofoten. Plassert i utkanten av Reinefjorden er det virkelig et sted du ikke bør gå glipp av. Dessuten ser det like imponerende ut om dagen som det gjør om natten, spesielt hvis du ser nordlyset.

Besøk den lille landsbyen Reine

Enkelt, et av de beste stedene i Norge – Reine er perfekt. Landsbyen ligger på Moskenesøya og er faktisk en del av Lofoten sett med øyer og skjærgård som har gjort denne regionen så nydelig.

Foto av bertlpix / Flickr

For en fantastisk opplevelse, pakk opp varm (med mange lag) og dra til Bunes strand, spesielt om natten. Finn et fint sted, len deg tilbake på sandstranden og se det dansende nordlyset over deg. Det er virkelig en spesiell opplevelse.

Utforsk Bergen

Bergen er en flott by å utforske og en som er gjennomsyret av historie. Pass på at du vandrer gjennom trebygningene og den skjeve bryggen som er Bryggen (et UNESCO-vernet sted). Kjør Fløibanen for å se den beste solnedgangen over byen og vandre rundt i stiene og gangveiene som krysser fjelltoppene.

Foto av Juan Enqrique Gilardi / Flickr

Hvis det er en solrik dag, sørg for å ta en piknik opp med deg. Det er virkelig et av de beste stedene i Norge å utforske.

Finn den beste kaffen i Oslo

Oslo er i hvert fall en overraskende by for meg. Sentrum av byen overraskende liten (hvis du kommer fra steder som London), men det er faktisk fylt med en hel haug med unike butikker, nydelig kunst og noen ikoniske bygninger du ikke bør gå glipp av.

Foto av Wojtek Gurak / Flickr

Sørg for å besøke Den Norske Opera som ser utrolig ut når solen går ned. Besøk Norsk Kulturhistorisk museum og dra ut på båt for ettermiddagen på Oslofjorden.

For den beste kaffen, ta turen over til Tim Wendelboe, de vet bokstavelig talt alt og alt å gjøre med steker av god kvalitet. Bare vær advart, hvis du besøker i rushtiden, er det sannsynlig at du må ta kaffen din for å gå – det er begrensede sitteplasser inne.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *