Morsomme ting å gjøre i Norge som turist

Norge har veldig mye å by på, som variert natur og lokale severdigheter og tradisjoner. Her er noen tips til hva du kan gjøre i Norge i sommerferien.

Operaen

Operaen (foto av Wojtek Gurak / Flickr)

Fotturer og sykkelturer

En av de mest populære tingene å gjøre i Norge om sommeren, er å dra på tur i naturen. Dersom du skal ut på tur, kan det være lurt å unngå de mest folksomme stedene i fellesferien, og heller legge fotturen eller sykkelturen til områder med færre folk. Det er selvsagt også viktig å vise hensyn til både natur, dyr og lokale innbyggere, uansett hvor du ferdes. Selv om allemannsretten gir deg rett til å ferdes i naturen, er det også en del begrensinger i loven, som det er viktig å være klar over.

Prekestolen

Prekestolen

Båtturer

En båttur kan være alt fra kajakkpadling til en reise med Hurtigruta, så her er mulighetene mange. Hvis du velger en kajakkferie, kan du oppleve naturen på en helt annen måte. Du kommer til overalt, også på små holmer, øyer og i viker der det sjelden er folk. Øyhopping i Nord-Norge er en fin kajakkferie, men du kan bli med på slike turer langs det meste av kysten. Hurtigruta passer fint dersom du vil reise på den enkle og komfortable måten, sove i en seng og spise god mat. Det finnes selvsagt ulike båtturer mellom disse ytterpunktene, og hvis du har egen båt, anbefales det å ta turen til steder du ennå ikke har besøkt.

Lofoten

Lofoten

Vannsport

Ulike former for vannsport er også populært, og her finner du alt fra rolige SUP-turer til spennende vannparker og rafting i ville elver. Noe for enhver smak, altså. Sjekk hva som tilbys på ulike steder i landet, og bestill gjerne i god tid dersom du vil bli med på guidede turer.

Rafting

Rafting (Foto av Sigurd Rage / Flickr)

Rideturer

Hvis noen i familien liker hester, kommer de til å elske å tilbringe sommerferien på hesteryggen. Det arrangeres rideturer flere steder i landet, der du får med en guide som viser deg vakre områder. Bestill helst i god tid, for mange av disse turene er veldig populære, og det er som regel begrenset hvor mange som kan bli med på hver tur. Rideturene kan være alt fra dagsturer til turer som varer i flere dager.

Hesteridning

Hesteridning (foto av Roderick Eime / Flickr)

Hundekjøring

Selv om de fleste forbinder hundekjøring med vinter, er det også mulig å bli med på hundekjøring om sommeren. Da løper hundespannet med en vogn bak seg. Hundespannturer er ikke så avslappende som du kanskje tror, for du sitter ikke bare og slapper av. Du må være forberedt på å løpe ved siden a deler av veien, og til og med hjelpe hundene å skyve vognen noen ganger. Om sommeren må du kjøre på veier eller stier, men hundekjøring gir deg likevel muligheten til å oppleve nye og ukjente steder på en litt annerledes måte.

Hundekjøring

Hundekjøring (foto av Josh Grenier / Flickr)

Fornøyelsesparker og dyreparker

Det er flere fornøyelsesparker i Norge. De fleste av dem er plassert ganske langt sør i landet. Parkene inneholder karuseller og berg-og-dalbaner, i tillegg til en rekke andre spennende attraksjoner. Noen fornøyelsesparker er kombinert med dyreparker, mens andre steder finner du helt vanlige dyreparker uten karuseller.

Foto av Marius Lauritsen / Flickr

Klatreparker

Klatreparker er stedet for familier som søker litt mer spenning. Du finner en rekke klatreparker rundt om i landet, med aktiviteter for små og store. Noen steder må du bestille billett på forhånd, mens andre steder kan du bare komme når du vil.

Klatrepark

Klatrepark (foto av Trysil / Flickr)

Dra på idrettsarrangement

Hva med å oppleve en fotballkamp eller et lokalt idrettsarrangement når du er på ferie? Du kan dra på kamp selv om du ikke kjenner til lagene som spiller. Dette gir deg muligheten til å bli bedre kjent med lokale fotballag, og hvis de spiller i en av de øverste divisjonene, tilbyr digibet norsk fotball på oddssidene sine, slik at du kan satse penger på kampen underveis.

Fotballkamp

Foto av doraemon / Flickr

Vannparker og badeland

Hvis det er varmt, kan det friste med et besøk i en vannpark eller et offentlig basseng. Du finner også bademuligheter når det er kaldt og regn, for det er innendørs badeland i mange byer.

Badeland

Badeland (Foto av Aktiv I Oslo.no / Flickr)

Museer og konserter

Noen elsker museer og kunstutstillinger, og vil gjerne oppleve mest mulig av dette i ferien. Hvis et tradisjonelt museum ikke frister, kan du besøke et vitenskapsmuseum der du kan lære spennende ting. Få gjerne også med deg konserter og festivaler når du har sjansen, selv om sommeren 2020 neppe har så mange festivaler å by på. Men det kommer flere sommere etter denne.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *