Fotballopplevelser i Sør-Amerika

Sør-Amerika er et variert kontinent med stor variasjon i både klima, natur og kulturer. Når det kommer til fotball, har imidlertid de fleste søramerikanske landene det til felles at det er den desidert største sporten, også for tilskuere.

For mange nordmenn er fotballturer noe som ofte forbindes med England og Premier League, eller kanskje en visitt til store arenaer lenger sør i Europa. Men å oppleve fotball fra tribunen i Sør-Amerika er faktisk enda et hakk opp når det kommer til stemning, atmosfære, og ikke minst galskap på tribunen.

 

Foto av Florent Lamoureux / Flickr

Vi har samlet et knippe fotballopplevelser i Sør-Amerika som vil fremkalle gåsehud hos enhver fotballfan. For oddsspillere vil det også være verdt å få med seg at de fleste norske betting sider tilbyr odds også på søramerikansk fotball.

Brasil

Maracanã i Rio de Janeiro er på mange måter selve tempelet til brasiliansk fotball. Dette er stadionanlegget med verdensrekorden i antall tilskuere på en fotballkamp, og som hjemmebane til flere av storbyens fotballklubber, er Maracanã åsted for intense derbyoppgjør flere ganger hvert år. Å overvære en fotballkamp med fulle tribuner på Maracanã er definitivt en av verdens fremste fotballopplevelser som tilskuer, nesten uansett hvem som spiller.

Foto av Daniel Basil / Wikimedia Commons

Uruguay

Fotballandet Uruguays hovedstad Montevideo er hjem til landets to desidert største fotballklubber, Nacional og Peñarol. Oppgjørene de to imellom er også blant kontinentets mest spektakulære derbykamper. Enten kampen spilles på en av de to klubbenes hjemmebaner, eller den flyttes til det enda større nasjonalstadionet, vil du kunne oppleve på nært hold hvorfor Uruguay både er og har vært blant verdens fremste fotballnasjoner til tross for sin beskjedne størrelse.

Foto av Jimmy Baikovicius / Flickr

Argentina

Tango og fotball er for mange kanskje den perfekte kombinasjon. Da er Buenos Aires det rette stedet for å legge turen. En by av formidabel størrelse, som også huser et stort antall av Argentinas største fotballklubber. La Bombonera er hjemmebanen til Boca Juniors, og går for å være blant verdens aller mest stemningsfulle arenaer. Sku utover de bratte tribunene fulle av elleville fans, og bort på det som i alle år var Maradonas faste plass. Den ultimate stemningsbomben er det argentinske Superclásico, som er oppgjørene mot erkefienden River Plate.

Foto av Nica* / Flickr

Chile

Chile er Sør-Amerikas kanskje aller mest varierte land. Fra knusktørre ørkenområder i nord, via de sentrale delene med sine strender og vingårder, til de sørlige delene som med fjorder og snøkledde fjell kan minne mest om Norge. Hva med fotball? Jo, her har Chile også mye å by på. Ta for eksempel utgangspunkt i hovedstaden Santiago, der du finner flere store klubber som alle har dedikerte fans på tribunen. Men for den ultimate chilenske fotballopplevelsen, sikt deg inn mot en landskamp hjemme mot nabo og erkerival Argentina. Takket være de hyppige oppgjørene de søramerikanske landene imellom, går det faktisk ikke så lang tid mellom hver gang de møter hverandre.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *