Reisetips for Lofoten og Vesterålen

2020 ble året da tusenvis av nordmenn bestemte seg for å dra på Norgesferie. Hvis du planlegger å reise gjennom vårt langstrakte land til neste år, kan det hende du har lyst til å besøke et av Norges mest populære feriedestinasjoner: Lofoten og Vesterålen. Hvert år strømmer tusenvis av norske og utenlandske turister til dette vakre øyriket for å bade i midnattssol, dra på ekspedisjoner og nyte sjømat i verdensklasse. Her er våre reisetips for Lofoten og Vesterålen.

Lofoten

Foto av Paolo Baviera / Flickr

Fjellturer og klatring

Lofoten byr på mye mer enn holmer, skjær og hvite strender. Mange drar dit for å klatre de høye fjellene i området. Fjellene i Lofoten og Vesterålen består av granitt, noe som gjør dem perfekte for klatring. Både nybegynnere og erfarne klatrere kan velge mellom hundrevis av spennende ruter. Alpineguides er et av selskapene som tilbyr klatreturer i Lofoten, og man kan bestille en guidet dagstur fra 1800 kroner per person.

Lofoten

Lofoten og Vesterålen tilbyr også fjellturer for de som foretrekker å bruke beina i stedet for klatreutstyr. Svolværgeita strekker seg 590 meter over havet, og på toppen kan man hoppe fra det ene “geitehornet” til det andre. God utsikt får man også fra Yttersandheia (281 moh), Ryten (543 moh) og Mannen (400 moh). De som er ekstra spreke kan ta turen opp til Higravstinden som er Lofotens høyeste fjelltopp – 1146 meter over havet.

Museer, gallerier og akvarium

Det er utrolig mye historie og kultur å få med seg i Lofoten og Vesterålen. Området har som kjent vært et fiskerisamfunn i nærmere 6000 år, og Lofoten var et viktig høvdingsete i vikingtiden. Man kan lære mer om den lange historien ved å besøke et av de mange museene her. Helt ytterst i Lofoten finner du Norsk Fiskeværsmuseum, som er et av de best bevarte fiskevær i landet. Lofotr Vikingmuseum ligger på Borg og lar deg oppleve vikingtiden i et levende miljø.

Foto av Liv Elin / Flickr

Det finnes også flere gallerier og andre severdigheter her. Galleri Lofoten på Henningsvær har en stor kunstsamling av nordnorske malerier, og galleriet arrangerer ofte spennende eventer. Mens du er i Henningsvær, bør du også besøke The KaviarFactory, et internasjonalt galleri som spesialiserer seg på moderne kunst. De minste vil nok sette stor pris på en tur til Lofotakvariet, som ligger et lite stykke fra Kabelvåg sentrum.

Restauranter og overnatting

Lofoten og Vesterålen har noen av de beste sjømatrestaurantene i Norge. Hvis du får vann i munnen av å tenke på de lokale fiskerettene, kan du booke et bord på en av de mange fiskerestaurantene i området. Vi kan blant annet anbefale Den Blå Fisk i Henningsvær, Gammelbua i Reine og Børsen Spiseri i Svolvær.

Foto av Håkon Iversen / Flickr

Man trenger noen dager for å oppleve alt Lofoten og Vesterålen har å by på. På grunn av den travle turistsesongen finnes det mange gode hoteller å velge mellom. Men vi kan også anbefale å leie ei rorbu. Disse nyoppussede rorbuene gir deg en autentisk opplevelse og er det perfekte stedet å legge seg etter en innholdsrik dag. Nye casino i Norge gir de beste bonusene, så du kan jo for eksempel slappe av med noen spill!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *