Aarhus, Danmark

Artikkel av Sandra Johansen.

Aarhus, som også er kjent som Smilets by, er overraskende nok Danmarks nest største by. Likevel er det mange som ikke er kjent med denne sjarmerende og smilende byen som ligger sentralt på Jylland. Flere omtaler Aarhus som verdens minste storby, og dette er ikke uten grunn. Med kort avstand til det meste, bruker man lite tid på å forflytte seg rundt. Uansett hvor lenge man ønsker å feriere i Aarhus, er det ikke vanskelig å fylle dagene med ting å gjøre for både liten og stor.

Foto av Guillaume Baviere / Flickr

Aros

Aros kunstmuseum ligger midt i Aarhus by, og er et moderne kunstmuseum som absolutt er verdt et besøk. Kanskje mest kjent er kunsten “Your rainbow panorama”, som ligger på toppen av museet, hvor man kan gå runden rundt og se Aarhus i alle regnbuens farger. Utenom dette er det inspirerende, fasinerende og kreativ kunst her, som mange vil være fristet til å utforske i timesvis. Og om man skulle ha behov for en pause eller bare litt hygge tilbys det servering i restauranten, eller kaffe og snacks i kafeen.

Gastronomi

Hele fire restauranter i Aarhus har Michelin stjerne. Disse restaurantene er selvsagt litt dyrere enn andre, men flere av dem er absolutt overkommelige i prisen sammenlignet med andre Michelin-restauranter. Om man ønsker å prøve noe litt annet, er Streetfood et fantastisk alternativ, der man kan spise kvalitetsmat fra alle verdens hjørner. Uansett hvor du ønsker å spise, så kan Aarhus by på sjarmerende, unike og koselige spisesteder. Enten du velger å gå for de litt mer eksklusive variantene eller en sjarmerende og koselig gaterestaurant i Latinerkvarteret, er Aarhus en perfekt by for nye og gode smaksopplevelser.

Den gamle by

Den gamle by er et levende museum, som viser Danmark gjennom tidene. Helt tilbake fra 1700-tallet og til i dag kan oppleves i denne lille byen. I Den gamle by føler man at man går i en slags tidsmaskin, da det er ekte bygninger og ting fra tidsepokene som former museet. Mennesker kler seg ut og lever i forskjellige tidsepoker, som man som besøkende går igjennom og opplever. Man kan for eksempel gå inn i en elektronikkbutikk fra 80-tallet eller inn til et kollektiv fra Aarhus for flere tiår tilbake, og se og føle på stemningen som var da.

Det tilbys også rideturer i Botaniske Hage fra den Gamle by, noe som kanskje er ekstra stas for de minste. Det skal også nevnes at Den gamle by er spesielt populær i juletider, da man kan risikere å måtte stå i meterlange køer for å komme inn. Men selv om det er kø er det verdt det for å få smake på gløgg og “æbleskiver” som er dansk tradisjon i julen.

Dyrehaven

Ute ved nydelige Marselis ligger en dyrehage, som ikke er som dyrehager flest. Her er det en innhegning som er full av søte rådyr som man kan mate og klappe og en innhegning med villsvin som man kan se på. Området ligger i perfekte omgivelser for å gå turer, men fremdeles nyte synet av de flotte dyrene. Husk å ta med gulrøtter for å få mest ut av turen til dyrehaven! Dyrehagen ligger også like ved Marselisborg slott, som er Dronning Margrethes sommerhus. Her er det fullt mulig å gå inn på tomten og oppleve kongelig utsikt og hage i nydelige omgivelser.

Legoland

Om man reiser til Aarhus med små barn, så ligger Legoland bare en times kjøretur sørover. Legoland er en stor fornøyelsespark, med både karuseller, butikker, spiseplasser og andre morsomme aktiviteter. Dette er et av Danmarks aller største attraksjoner, og er definitivt verdt et besøk, og kanskje spesielt for de små.

Hvordan komme seg til Aarhus

Det er mange måter å komme seg til Aarhus på. Om man ønsker å kjøre, går det båter fra blant annet Bergen, Stavanger, Kristiansand og Larvik over Skagerak til Hirtshals, som ligger et par timer nord for Aarhus. Det er også mulig å fly til Aalborg eller Billund for så å ta buss eller tog inn til Aarhus. Nylig har også faktisk SAS opprettet en ny direkterute mellom Oslo og Aarhus Lufthavn, som nok er det raskeste alternativet for mange.

Foto av Guillaume Baviere / Flickr

Prisnivå

Danmark er et relativt billig land å reise i. Dermed er Aarhus et godt alternativ til reisemål om man ikke ønsker å bruke de store summene. Om pengemidlene dine likevel ikke strekker til, har du mange muligheter. Flere og flere undersøker faktisk mulighetene for SMS lån i dag, noe som ikke er tilgjengelig i Norge enda. Derimot kan du helt gratis og uforpliktende finne mange gode alternativer til SMS lån på internett. Så du kan finne en lånetilbyder som tilbyr et lån som er mest mulig skreddersydd for deg i dag.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *