Havets katedral i Barcelona

Artikkel av Maria Karlsen.

Barcelona, som jo har blitt et av nordmenns favorittreisemål, har utrolig mye forskjellig å by på. Som en av Europas største byer så er Barcelona et fantastisk sted for shopping, men det er også en meget gammel by med historie minst 4000 år tilbake i tid. Byen har derfor en utrolig rikdom innen kunst og kultur, i form av både museer og gamle ruiner. Nylig har det faktisk være utført arkeologiske utgravninger midt i byens sentrum. I tillegg så gjør Barcelonas beliggenhet at den også kan by deg på strand og bading kun få minutter fra byens sentrum. Uansett formålet med ferien, så har denne metropolen noe å tilby.

Santa Maria del Mar

Santa Maria del Mar (Foto av Jessica Spengler / Flickr)

Nylig feiret Catalonia St. Georges dag, eller St. Jordi som det heter på katalansk. For å minnes skytshelgenen St. Jordi så gir regionens innbyggere bøker og/eller roser i gave til sine kjære under denne feiringen. På denne dagen kan man også få sin favorittbok signert av forfatteren selv, for eksempel Ildefonso Falcones som står bak suksessboken Havets katedral, en historisk roman lagt til Barcelona på 1400-tallet.

Foto av MARCO_POLO! / Flickr

I Havets Katedral danner nettopp byggingen av Santa Maria del Mar bakteppet for handlingen. I dag ligger denne basilikaen i bydelen El Born, en av Barcelonas eldste bydeler. Kun et steinkast fra basilikaen finner vi faktisk området for de arkeologiske utgravningene som ble nevnt innledningsvis. Basilikaen er ganske liten og unnselig sett fra utsiden, delvis fordi den med tiden har blitt innringet av bygninger som gjør at man ikke får tatt den i perspektiv, men også fordi vi har blitt så vant med å se mesterlige og store byggverk. Det er likevel når man kommer innenfor at besøkende forelsker seg i Santa Maria del Mar. Det lille rommet åpner seg og blir både mektig og samtidig nesten koselig. Katedralen er ikke et byggverk som innbyr gudfryktighet og får deg til lå føle deg liten. Snarere tvert i mot, i denne katedralen så føler man seg velkommen og trygg. Litt uvanlig spesielt for katolske kirker.

Foto av marimbajlamesa / Flickr

Hvis du har lest boken og har Barcelona på listen over reisemål, så vil du sikkert finne det interessant å delta på den guidede turen The Cathedral of the Sea hvor du tas gjennom  middelalderens Barcelona og selv kan besøke mange av stedene fra boken. Turen er ca. 4 kilometer lang og tar rundt to timer. Det er en lett tur, men man bør ha på seg behagelig fottøy, for turen går mange steder over brosten og ta med seg en flaske vann. Det kan fort bli varmt, spesielt hvis du reiser i mellom mai og september.

Foto av Xcaballe / Wikimedia Commons

Utpå kvelden når du trenger å slappe av etter de mange opplevelsene så kan du spise tapas på en av Barcelonetas små barer.

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar for “Havets katedral i Barcelona

 1. Daniel Larsen
  25. juli, 2018 at 12:56

  Hallo Du har rett.
  Turister som besøker Spania, prøver å prøve å komme til Barcelona. Hovedstaden i Catalonia – en fantastisk skjønnhet i byen, som ble et reelt monument til Gaudis arkitektoniske geni.
  Den store arkitekten har skapt 17 prosjekter, hvorav 10 av dem ligger i hovedbyen i regionen, 6 av dem er anerkjent som UNESCOs verdensarv og inngår i alle turistguider.
  Av stor interesse er også Montjuic med sin park, sang fontener og National Palace. Sørg for å besøke Boqueria-markedet, spasere langs Ramblas og se inn i det gotiske kvarteret. I introduksjonsprogrammet anbefales det å inkludere museer av Picasso, sjokolade, tyrefekting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.