Tapas, kultur og godt vær: Spania har alt

Spania er et yndet reisemål for mange nordmenn og våre naboer i Danmark, Sverige og Finland. Men hvorfor er det slik at vi elsker å reise på ferie i Spania? Vi prøver å bli litt klokere på dette her i artikkelen, hvor vi ser nærmere på noe av det de kan tilby i det søreuropeiske landet.

Mulighet for smakfull mat hele dagen og kvelden

Spania har et ganske godt grep om å lage god mat. Det er deres fortjeneste at vi i dag sitter hjemme og i lange baner spiser tapas, røkt skinke, paella, Manchego ost og så videre. Det er bare et utvalg av de fantastiske rettene og mattypene som er en integrert del av det spanske kjøkkenet.

 

Det som er spesielt interessant med Spania er, i tillegg til den deilige maten, at de spiser relativt sent. De begynner faktisk ofte først med middag når vi andre har lagt oss. Dette betyr at du kan få velsmakende mat ikke bare på dagtid, men også langt ut på kvelden eller til og med om natten – uten å måtte se etter en 24-timers McDonald’s.

En meget synlig kulturarv og historie

Spania er et veldig kulturelt land i den forstand at de virkelig dyrker sin kultur, historie, religion og det spanske samfunnet. Det er noe som er med på å tiltrekke seg mange turister hvert eneste år fordi kulturen og historien blir så synlig i stort sett alt som skjer i Spania.

For eksempel pågår byggingen fortsatt av Sagrada Familia i Barcelona, ​​som ennå ikke er fullført, selv om byggingen startet for nøyaktig 140 år siden i år. I tillegg kan du i Spania finne et vell av vakre slott, naturskjønne turstier, eldgamle bygninger, spennende museer og mange andre kulturelle og historiske opplevelser.

Fint vær og lang kyst

Spania er kjent som en slags sørspiss av Europa, og er egentlig en halvøy. Hadde det ikke vært for at Portugal tok opp en stor del av den vestlige kystlinjen, ville Spania hatt en kystlinje nesten hele veien rundt, med unntak av grensepartiet opp til Frankrike.

Dette betyr at du kan finne et mylder av strender; noen vender mot det gigantiske Atlanterhavet, mens andre lar deg svømme i det deilig varme Middelhavet; eller mer presist den delen av Middelhavet som kalles Balearene.

Om sommeren vil du uten tvil få lyst til å dyppe i vannet; temperaturene stiger raskt i Spania og solen skinner ofte fra en blå himmel. Selv om vinteren vil det som regel være overkommelige temperaturer, spesielt hvis du kommer som besøkende fra Norge, hvor vi ofte føler oss kalde.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *