Usikker på hvordan du skal finansiere ferien i år? Her er noen tips

Det er ikke ukjent for nordmenn å bruke mye penger på ferie. De siste årene har vært preget av feriering hjemme i Norge som følger av pandemien. Nå er derimot restriksjonene fjernet, og det er ventet at mange kommer til å bruke mye penger på ferien i år. Tradisjonelt sett er det aldergruppen 18 – 30 år som bruker mest.

Dyr ferietur? Slik kan du finansiere ferien

Det er ingen tvil om at egen sparing er den beste måten å finansiere ferien på. Kanskje har du ikke nok penger oppspart til årets ferie, så du må spare frem til neste år. Klarer du ikke å vente til neste år kan du ta opp et ferielån. Et ferielån er et forbrukslån og dermed et lån uten sikkerhet. DNB.no har en rekke fordeler og ulemper med slike lån. 

Det vil si at långiver ikke tar sikkerhet i bolig eller andre eiendeler for å låne penger ut til deg. Dermed kan du bruke pengene til akkurat det du selv vil.

Til tross for at oppsparte midler er det aller beste for å finansiere en ferie, så finnes det tilfeller hvor dette ikke er mulig. Da kan forbrukslån være et godt alternativ.

Dette bør du tenke på før du bestemmer deg for å ta opp lån

Man kan se på et opptak av lån som det samme som forskudd på lønn. Pengene må betales tilbake, med renter og gebyrer. Derfor bør du ikke låne mer penger enn det du makter å betale tilbake. 

Har du en lav inntekt bør du tenke deg om før du tar opp forbrukslån. Ved å ta opp et forbrukslån eller andre dyre kreditter må du passe deg for å få inkasso og betalingsanmerkninger.

Husk at det koster mer å reise på lånte penger enn ved oppsparte penger, dette skyldes renter og avgifter på lånet. Derfor bør du sammenligne forbrukslån før du tar opp et. Uavhengig om du har tenkt deg på en topptur, båtferie eller på hytta – en ferie er veldig viktig for å samle seg igjen etter en hektisk periode med for eksempel jobb.

Så lenge du har en økonomi som klarer å håndtere et forbrukslån kan dette være et godt alternativ for å finansiere ferien.

Slik holder du låneutgiftene dine nede

Når du skal reise på ferie sammenligner folk flest både hotell og fly på sammenligningstjenester. Det er minst like viktig å gjøre det samme når du skal låne penger. Hos Lånepenger.no kan enkelt sammenligne forbrukslån hos flere banker og långivere, her må du se nøye på renter, gebyr, nedbetalingstid og lånets størrelse.

Slik finner du det billigste forbrukslånet til årets ferie.

Bør jeg velge forbrukslån eller smålån?

Som vi var inne på tidligere så kan et forbrukslån være et godt alternativ for å finansiere ferien. Dersom du bestemmer deg for å ta opp et forbrukslån kan du låne opptil 600.000 kroner som du kan bruke på akkurat det du vil.

Smålån er et mindre forbrukslån, og regnes som en lånestørrelse på mellom noen tusen kroner og 80.000 kroner. Dette er imidlertid en låneform som gjerne har høyere renter enn større forbrukslån. Derfor bør man alltid betale ned et smålån så raskt som mulig. 

Et godt råd er å være realistisk, ikke ta opp mer lån enn det du makter å betale tilbake.

Kredittkort er et populært valg til ferien

Dersom du ikke har tålmodighet til å vente med å bestille deg tur, men ikke vil søke om forbrukslån eller smålån, kan kredittkort være et godt alternativ. Dette er imidlertid ikke en billigere måte å låne penger på enn ved et forbrukslån, og bør alltid betales ned før rentene løper.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *