Øyhopping i Fiji

Artikkel av Elin Johansen.

Fiji er blant stillehavsøyene hvor infrastrukturen for turisme er best utviklet, og dette er også en av grunnene til at øyen kan håndtere over 690,000 besøkende hvert år. I tillegg har Fiji over 300 omkringliggende øyer man kan besøke, og et perfekt utgangspunkt for øyhopping. Særlig aktiviteter som dykking, snorkling og surfing er populært, men man kan også slappe av i hengekøyene som finnes på stranden.

Fiji

Foto av Fred Moore / Flickr

Turen til Fiji er relativt lang og ligger på omkring 40 timer totalt, inkludert mellomlandinger. For å få reisen til å gå raskere kan man derimot spille på Unibet Bingo, mens man sitter på flyplassen og venter på neste fly videre. Det kan også lønne seg å legge inn en overnatting mellom de lengste flyavgangene, for å gjøre den lange reisen noe lettere å gjennomføre.

Ankomst og priser

De aller fleste fly ankommer Nadi, som er øyas største flyplass. Her kan det lønne seg å kjøpe et SIM-kort for å kunne bruke mobilnett i løpet av reisen, ettersom man hos de fleste hotell og resort må betale ekstra for wifi. Dekningen er også relativt bra på de fleste øyene, og vil uansett koste mindre enn å bruke mobilnett med sitt norske SIM-kort.

Fiji

Foto av Sinead Friel / Flickr

Noen steder kan man kun betale med kontanter, så dette kan det lønne seg å ta ut når man er på flyplassen. Det er også relativt høye gebyrer ved kortbetaling, noe det er greit å være klar over på forhånd.

Pakker for øyhopping

På havnen Denarau Marina finner man båtene man kan bestille øyhoppingspakker fra. Her kan man velge om man kun ønsker pakker som inkluderer båtreiser til og fra øyene, eller om man også ønsker å bestille overnatting ved øyene. Man kan her velge mellom ulike pakker, basert på hvilken standard man ønsker for overnattingsstedet og hvilke øyer man vil besøke.

Fiji

Foto av Markolf Zimmer / Flickr

Bounty Island

Bounty Island er en av de populære øyene man kan besøke i nærheten av Fiji. Øyen er omgitt av sandstrender med grønne palmer, hvor man kan slappe av i hengekøyer og bestille mat. Vannet er klart og turkisblått og er man heldig kan man se fisk som svømmer i det grunne vannet nær land. Båtturen er på rundt 30 minutter fra Fiji og man har mulighet til å låne kajakk.

Fiji

Foto av Roderick Eime / Flickr

Barefoot Manta Resort

Denne øya minner en del om Bounty Island og har strender på 3 av øyas sider. Øyen ligger ved en kanal hvor det finnes muligheter for å svømme med djevelrokker. Hver morgen kan man skaffe seg billett til båten, dersom djevelrokkene er observert i kanalen. Billettprisen ligger på omkring 100,- kroner per person, og båten går mellom 6-7 på morgenen.

Fiji

Foto av controvento / Flickr

Mantaray Island Resort

I nærheten av Barefoot Manta Resort finner man øya Mantaray Island Resort, som er en noe mindre utgave av naboøyen. Også her er man omgitt av hvite sandstrender, men man kan i tillegg ta turen ut til øyas korallrev. Her kan man observere en mengde fisk i alle mulige farger, og revet er blant de beste revene på Fiji for snorkling.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *