Økoturisme – opplev Australias enestående natur

Artikkel av Tom Hansen.

Svært mange velger å reise som backpacker når man skal besøke Australia, noe som gjerne innebærer å reise med bagasjen i en ryggsekk og forflytte seg fra sted til sted. Dersom man er redd for å mangle underholdning på reisen trenger man derimot ikke å bekymre seg. De fleste steder vil man fortsatt ha tilgang til internett, så om man er en ivrig casinospiller kan man fortsatt besøke Storspiller, om man vil slappe av etter dagens utflukter. Selv om backpacking ikke er for alle er det likevel en flott måte å oppleve landet på, samtidig som man får mye frihet til å reise rundt og se mest mulig.

Økende fokus på naturopplevelser

Det er stadig mer fokus på bærekraftig reising og å oppleve natur og kultur i løpet av ferieturen. Australia har alltid vært kjent for sin særegne natur og artsmangfold, og er man på jakt etter naturopplevelser bør man absolutt besøke landet. Økoturisme har blitt et mye brukt begrep de siste årene og er noe mange land har valgt å satse på.

Koala

Foto av PACO ARNOLD SOLARTE / Flickr

Med økoturisme menes det at man legger særlig vekt på naturopplevelser og miljøet man besøker, både som reisende og som reiselivsbedrift. Samtidig forsøker man å ha minst mulig negativ påvirkning på naturen eller kulturen i området man besøker.

Snorkletur til Great Barrier Reef

Skal man besøke Australia og er glad i dykking og snorkling bør man absolutt få med seg en tur til Great Barrier Reef. Korallrevet er kjent verden over for sitt rike marine liv, og med nesten 3000 rev og 900 øyer å utforske er det mer enn nok å oppleve. Har man et godt undervannskamera bør man ta med seg dette, ettersom det finnes over 1500 arter av fisk og nesten 5000 arter av fargerike snegler man kan finne blant korallrevene.

Great Barrier Reef

Foto av Kyle Taylor / Flick

Opplev det rike dyrelivet på Fraser Island

Fraser Island er verdens største sandøy og er omtrent 122 km lang og opptil 25 km bred. Øyen ligger ca. 200 km nord for Brisbane, i Queensland, langs Australias østkyst. Fraser Island ble i 1992 utpekt som UNESCO verdensarvsted som naturarvområde, på grunn sine unike verdier. Av dyreliv som kan oppleves på øya finner man dingoer, wallabyer, flyvepungekorn, fruktflaggermus og en mengde arter reptiler og fugler. Er man naturinteressert er Fraser Island helt klart et sted for å oppleve noen av Australias dyrearter.

Foto av fabcom / Flickr

Utforsk Daintree – verdens eldste tropiske regnskog

Daintree er en tropisk regnskog på nordøstkysten av Australia, som også er beskyttet som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. Skogen er over 135 millioner år gammel og hjem til et unikt artsmangfold. Mange av artene finnes ingen andre steder i verden og i regnskogen kan man finne rundt 430 fuglearter, reptiler og truede dyrearter som cassowaryen. Over halvparten av Australias sommerfugl- og flaggermusarter kan også finnes i Daintree alene.

Foto av Dan Gordon / Flickr

Enten man foretrekker å oppdage Australias regnskogarter eller det marine dyrelivet, vil man få oppleve en unik side av hva Australia har å by på av naturopplevelser.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *