Nyttige apper og tjenester når du er ute og reiser

Artikkel av Marie Hansen.

Når du skal ut å reise, er det en rekke apper og tjenester som kan ta reisen til et nytt nivå. Her ser vi mer på hva du bør ha klart før du reiser. Vi starter med underholdning.

For underholdning

Underholdning er en vesentlig del av turen. Alt fra når du sitter på flyet, til under parasollen eller du bare ønsker å slappe av en halvtime alene.

Musikk

Musikk er et “must have” for mange reisende. Du kan bruke apper som Spotify eller Tidal for å strømme musikken, samt laste ned lagrede spillelister slik at du kan høre samtidig som du flyr. På Spotify finner du også blant annet en rekke podcaster.

Spill

For mange, er spill en fin måte å få tiden til å gå på turen, men det er også en god form for underholdning. Når du flyr kan du spille på en rekke forskjellige apper, mens live blackjack kan spilles i et online casino når du har tilgang til internett. Det kan gi deg litt ekstra spenning for deg som synes det blir litt tamt å ligge timesvis på en strand.

Film

For filmer og serier er listen lang over tjenester du kan benytte deg av. Alt fra Sumo til HBO, Viaplay og mer er tilgjengelig på reise. Husk at rettigheter vil spille inn i enkelte land. Det kan også være lurt å laste ned det du ønsker å se i forkant av turen.

Bøker

Du kan få både lydbøker og e-bøker inn på smarttelefonen eller nettbrettet ditt via en rekke apper og tjenester. I Norge kan du benytte deg av for eksempel Storytel eller Fabel. Hvis du ser etter engelske bøker eller lydbøker kan Audible eller Amazon være et godt sted å starte. Om du har en Kindle vil du kunne kjøpe og laste ned bøker direkte i Kindle-butikken. Husk å lagre det du ønsker å lese eller høre på, ettersom du ikke har tilgang til bra nett på flyet.

Nyttige apper

TripAdvisor

TripAdvisor er en av de mest komplette guidene for reisende. Det er spesielt nyttig hvis du ser etter gode matopplevelser. Med hundrevis av brukeranmeldelser på mange restauranter slipper du å gå i turistfellene. Her finner du en rekke restauranter som gir mye for pengene. Ved siden av restaurantbesøk, har TripAdvisor nylig ekspandert til opplevelser. Her kan du finne interessante ting å gjøre mens du er på reise. Det kan variere fra å se turistattraksjoner som historiske slott og palasser, til paddleboard i solnedgangen og vinsmaking. Hvis du ikke allerede har bestilt reisen kan TripAdvisor også hjelpe deg med å finne et overnattingssted.

AllTrails

Spesielt aktuelt om du er glad i å gå turer. Denne appen har oversikt over ulike turer du kan gå i området du befinner deg i. Den viser detaljert informasjon som høydemeter og avstand, sammen med bilder av området. Du kan til og med laste ned kartene slik at du slipper å bruke mobildata.

Google Maps

Google Maps er den definitivt beste kart-appen på markedet for øyeblikket. Den gir deg all informasjon du trenger om å komme deg forskjellige steder. Du kan stille inn på transportmiddel, slik at du vet hvor lang tid det tar for deg å komme deg dit. Du får samtidig oversikt over anmeldelser på både restauranter, kafeer og turistattraksjoner, inkludert bilder fra tidligere gjester. Også Google Maps tillater deg å lagre områder slik at du ikke trenger å bruke mobildata.

Uber

Med Uber plotter du inn dit du skal og hvor du reiser fra på telefonen din. Du får deretter opp et prisforslag. På den måten vet du akkurat hva du skal betale i forkant, og du slipper å bli lurt av en lokal taxisjåfør. En sjåfør vil akseptere turen og komme og plukke deg opp. Kostnaden for turen trekkes fra kontoen din når du trykker at du er fremme.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *