Apper til turen

Artikkel av Camilla Solbakken.

I takt med velstandsøkningen i det norske samfunnet har det blitt stadig mer populært å reise. Nordmenn tilbringer ofte flere uker i året under fjerne himmelstrøk og den teknologiske utviklingen har skapt et marked for utvikling av nyttige reiseapper. I denne artikkelen skal vi derfor ta en nærmere titt på apper du kan bruke i løpet av ferien.

Foto av Sean MacEntee / Flickr

Planlegg reisen

God reiseplanlegging er særdeles viktig i disse dager, og du kan spare mye penger ved å gjøre noen enkle grep på nettet. Det kan være nyttig å bruke en reisesøkemotor for flyreiser, siden disse søker i flere titalls flyselskaper og reisesider for deg. En tommelfingerregel ved kjøp av flybilletter er å vente til 12 uker før planlagt avreise, men hvis du ser en pris du er fornøyd med på et tidligere tidspunkt, kan det ofte lønne seg å slå til umiddelbart.

Reisetid kan også være dødtid

En reise er allikevel ikke bare fryd og gammen og den innebærer ofte mye venting på offentlige steder som flyplasser, buss- og togstasjoner. Hvis du skal ut på en lengre togtur frister det kanskje med en runde med spilleautomaten Orientekspressen før toget forlater perrongen? Her kan du vinne både gratisspinn og opptil 20 000 mynter mens du prøver deg som Hercules Poirot eller noen av de andre kjente figurene fra denne krimklassikeren. Hvis transportmiddelet ditt også tilbyr trådløst nett kan du spille under reisen, og kanskje har du fått en hyggelig overraskelse når du kommer fram til destinasjonen.

Orientekspressen

Orientekspressen gir deg mye nostalgi. Foto av Simon Pielow / Flickr.

Hvor skal jeg sove?

Innen hotellbransjen er det mange om beinet, men det holder ofte å benytte seg av noen av de største aktørene som Hotels.com og Booking.com. Sistnevnte tilbyr etter vår erfaring de billigste overnattingene, og har også en praktisk app hvor du selv kan ordne med kanselleringer og endringer. Vær allikevel obs på at du leser det som står med liten skrift før du bestiller, siden de laveste prisene ofte er ikke-refunderbare. Et annet triks er å bruke søkemotorer som nevnte Skyscanner og Momondo til å sammenligne prisene på disse hotellsidene for deg.

På jakt etter egen transport?

Mange av oss foretrekker å leie en bil, siden dette gir langt mer uavhengighet og muligheten til å besøke kriker og kroker av landet som er vanskelig å nå med offentlige transportmidler. Også her anbefaler vi at du bruker en søkemotor til å danne deg et bilde av prisene. Vær også obs på at mange leiebilfirmaer tilbyr fordelsprogrammer, og det kan derfor være lurt å være lojal mot ett selskap og oppnå fordeler på lang sikt.

Peak district cottage

Avsidesliggende steder nås best med leiebil. Foto av Les Haines / Flickr.

Andre praktiske ting

Til oppbevaring av viktige dokumenter har du allerede apper som “Passbook” på mobilen din, og denne kan være praktisk hvis du flyr til land utenfor Europa. Et flyselskap har nemlig rett til å nekte deg ombordstigning hvis du ikke kan bevise avreisedatoen fra destinasjonen din. Asia er et populært mål for mange nordmenn, og ved reise til land i denne regionen kan det være lurt å benytte seg av en valuta-app, sånn at du hele tiden har kontroll på budsjettet ditt og dermed unngår ubehagelige overraskelser i nettbanken når du kommer hjem.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *