London – Kuala Lumpur for 198 pund

Billigselskapet AirAsia X har endelig bekreftet at de åpner flyrute mellom London Stansted og Kuala Lumpur 11. mars 2009.  I skrivende øyeblikk er nettopp ruten åpnet for bestilling via selskapets hjemmeside.  Åpningstilbudet er på 99 pund hver vei (inkludert skatter og avgifter) og det er stort sett ikke noe problem å finne billetter til denne prisen på de fleste dagene.  Bagasje og mat koster riktignok ekstra, men dette er relativt beskjedne beløp.  Disse lave prisene kommer nok dessverre ikke til å vare, så det blir interessant å se hvilket prisnivå selskapet legger seg på etterhvert.  Dersom man skal til Asia, bør man imidlertid skynde seg å slå til før de billigste billettene forsvinner.

airasia01

Åpningen av denne ruten betyr dessuten at vi har gjennomrettet billigfly-leddet mellom Europa og Asia, så nå virker det plutselig mer overkommelig å reise jorden rundt med billigfly.  Vi har imidlertid stadig et problem mellom Europa og USA, så det er bare å håpe at Ryanair gjør alvor av planene sine om å opprette slike ruter.

Oppdatering 26. november: Såvidt jeg kan se er alle 99 pund-billettene forsvunnet nå.  Typisk kan man komme tur-retur for 463 pund uten problemer.  Dette er ikke så verst, men ikke akkurat ekstremt billig lenger.  Dersom man har planer om tur til Asia neste år, kan det muligens lønne seg å vente til selskapet lanserer nye kampanjepriser.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *