Reisetips for London

Gjesteinnlegg av Caroline Normann, Cuponation.

«When a man is tired of London, he is tired of life”, sies det. Det stemmer så absolutt, da det er så og si umulig å kjede seg ett sekund i denne fantastiske byen. London er spesielt kjent for sine uendelige muligheter for underholdning, shopping og severdigheter. London er en enorm by med sine omtrentlig 9 millioner innbyggere spredt på 1580 km2, og byen har dermed alt for både store og små, og det er alltid noe gøyalt som skjer. Det er dog mange «tourist traps» i London som mange har en tendens til å dra til, i stedet for å heller teste ut Londons mange skjulte skatter.

Big Ben

Klassisk London – Big Ben og Parlamentet (foto av Hernan Piñera / Flickr)

Glem Oxford Street, hopp eller av på Liverpool Street Station og sett kursen mot hippe Brick Lane. Brick Lane Market er strengt tatt blitt en større turistattraksjon med årene, men området er fortsatt kraftig undervurdert blant turistene. Brick Lane ligger i «hipsterstrøket» i Øst-London, og Brick Lane Market på en søndag regnes nesten som en hellig tradisjon for de lokale. Her finner man autentisk mat fra alle verdenshjørner, boder med vintage-klær og tilbehør, samt andre spennende saker man ikke finner andre steder. Med ivrige gatemusikanter, og kanskje en ananasdrink, blir stemningen upåklagelig her.

Brick Lane market

Brick Lane market (foto av Eric Parker / Flickr)

Det er ikke bare Paris som har god peiling på crepes. La Creperie de Hampstead har definitivt de beste crepes’ene i hele London. Det er en liten bod som ligger litt sjenert til i Hampstead. Den er godt kjent blant Londons befolkning, men gjerne oversett av turistene. Her er kombinasjonene mange, med tilbehør som sopp og løk til sjokolade og banan. Forvent deg en liten kø her, men ventetiden vil definitivt være verdt det. En spasertur unna ligger en av Londons fineste parker Hampstead Heath. Hvis du spaserer helt på toppen av parken til Parliament Hill kan du se Londons imponerende skyline. London kan nemlig by på utsikter som kan slå pusten ut av de fleste. I stedet for å betale en overdreven pris for London Eye, anbefales det heller å gå opp på taket til One New Change for en utsikt over London som vil du sent vil glemme. Andre alternativer til spektakulære utsikter er The Shard, OXO Tower og Skylounge.

Brick Lane

Mye god mat på Brick Lane (foto av Zigurds Zakis / Flickr)

Når det begynner å bli varmere i luften åpnes mange av Londons «Beer gardens». Så snart solen titter frem, blir det stappfullt av glade Londonere som drikker helgen inn. The Eagle i Shepherds Bush er et godt valg om du ønsker å slippe byens kjas og mas, og heller slappe av med en herlig sommerdrink og litt grillmat. Her kan du ligge på en såkalt «bean bag» og bare nyte været og stemningen med godt selskap.

Tower Bridge

Tower Bridge – Nok et klassisk landemerke (foto av Anirudh Koul / Flickr)

London har mange kjente «must-sees» sånn som Big Ben, Palace of Westminster, Buckingham Palace og Tower of London, og det er lett å la seg friste til å hoppe på en turist-buss som vil enkelt ta deg til alle disse stedene. Men, man skal ikke undervurdere Londons effektive transportmuligheter. I stedet for å betale overdrevent mye for en guided buss-tur, bør det heller kjøpes et Oyster-card. Om London-oppholdet ditt strekker seg over en helg kan du kjøpe en 3-dagers Oyster Card for en brøkdel av prisen, som kan brukes på buss, undergrunn og overgrunn. Det er både raskere og mye billigere. Undergrunnssystemet kan virke overveldende i starten, men det er egentlig latterlig enkelt. Last ned «Tupe Map»-appen på telefonen din (iOS / Android) for undergrunnskart og «route finder» som vil automatisk regne ut hvor du skal bytte stasjon og gå av.

The Shard

Nye “The Shard” har endret Londons Skyline (foto av Barnyz / Flickr)

London har mange sjarmerende gater med hus og leiligheter med et typisk London-preg de aller færreste har råd til.  Om du er glad i slike fine, dyre hus og flott arkitektur, er sykkel et flott fremkomstmiddel for en liten egen-regissert ekspedisjon. Å leie en Boris Bike vil koste deg 2 pund for hele 24 timer. Du kan da sykle hvor enn du vil, så lenge du returnerer den til hvilket som helst Boris Bike-sykkelstativ før tiden går ut. Disse finner du nesten overalt i sentrale London. Om du liker sjarmerende brosteinsgater og store, flotte leiligheter er Chelsea et flott sted å begynne. Sykle oppover til Knightsbridge eller videre helt til Notting Hill for flotte leiligheter. Plusset med å leie en sykkel er at du kan oppdage koselige kafeer og smågater som du neppe hadde funnet ellers.

Boris Bikes

Boris Bikes til uteleie finner man mange steder i London (foto av Les Haines / Flickr)

Når du skal finne hotell, er det to viktig ting som kan være greit å huske på: at det først og fremst ligger passe sentralt og at det er lokalisert nærme en undergrunnstasjon. Det er ikke nødvendig å betale ekstra for å bo midt på Oxford Street, når du har undergrunnen. Denne tar deg langt på kort tid, og du kan finne rimeligere hotell i Zone 2, som vil ta deg til nøkkelplassene på null komma niks. Hotels.com har en eksklusiv rabatt gående for øyeblikket som vil gi deg 8% i avslag på hvilket som helst hotell i London. Du kan finne rabattkoden hos CupoNation.

CupoNation inngikk nylig et spennende samarbeid med Aftenposten der Aftenposten lanserte en flunkende ny kupongportal med rabattkoder du ikke finner andre steder, ta en titt på Aftenpostens rabattkoder for å unngå å betale full pris på både hotell, klær og masse annet.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *