Gjør fotballturen til England ekstra spennende

Artikkel av Einar Olsen.

For mange står en tur til London for å se favorittfotballaget høyt på ønskelisten. Atmosfæren når man ser en kamp live fra stadion gjør fotballopplevelsen ekstra spennende, om man i tillegg hiver seg på oddsen kan opplevelsen bli nærmest uutholdelig.

En ferie til en fotballdestinasjon, hvorvidt det er England eller en annen stor fotballnasjon, innebærer mer enn bare kamp-stemning — både sightseeing, mat og drikke, og generell hygge er viktig for en vellykket tur. Om du er ute etter tips og inspirasjon for turen kan du ta en titt på vår guide til europeiske fotball-destinasjoner. Her kan du finne generell informasjon om billetter og fotballturisme, men også tips om spesifikke destinasjoner og hva man bør oppleve.

Anfield

Anfield – Liverpools hjemmebane og fotballens Mekka (foto av Airviews Photography / Flickr)

Enkelte turoperatører, for eksempel Ving, tilbyr pakkereiser som er satt sammen av flyreise, opphold og kamp. Du kan se Liverpool på Anfield, Real Madrid på Santiago Bernabeu eller NFL-kamper i London. Ønsker du å arrangere turen selv kan du enkelt finne rimelige billetter til London, Liverpool, Manchester, Madrid og Barcelona fra alle store norske flyplasser. Har du mulighet til å reise utenfor skoleferien er selvfølgelig dette en fordel. Premier League og La Liga sesongene ligger mellom august og mai, mens Champions League spilles mellom juli og may. Mange av de store kampene legges til helgen. Billetter til populære oppgjør selges ut fort, så det lønner seg å ha full oversikt over kommende kamper og være tidlig ute med bestillingen.

Santiago Bernabeu

Santiago Bernabeu i Madrid

Billettprisene varierer avhengig av hvem som spiller og hvilken stadium kampen spilles på. Manchester Uniteds hjemmekamper starter for eksempel på £45.00 (tilsvarende omlag 500kr) per voksen-billett, men er du ute etter særlig gode sitteplasser øker prisen fort. Ettersom billettene til storoppgjør selges fort kan det være vanskelig å få fatt i de rimeligste billett-alternativene, eller biletter i det hele tatt. Men det finnes en løsning — de fleste britiske klubbene selger såkalte “hospitality” billetter. Disse koster mer enn standard-billetter, for eksempel starter Manchester Uniteds “hospitality” billetter på rundt 1800kr, men gir deg også en helt spesiell opplevelse. En “hospitality” billett er nemlig mer enn bare en sjanse til å se favorittspillerne på banen, de inkluderer også alt fra to-retters middag og åpen bar til VIP sitteplasser og et møte med spillerene.  Billetter til Champions League starter på sin side på €70.00, tilsvarende omlag 670kr.

Wembley

Wembley (foto av interbeat / Wikimedia Commons)

Om man er ute etter en ekstra spesiell og underholdende fotballopplevelse kan man velge å involvere seg i oddsen. Opplev spenningen på kroppen ved å spille på fotball-oddsen hos Unibet, her finner du ekspert-tips, nyheter, statistikker og alt du trenger for å holde øye med de kampene du er interessert i. Oddsen er tilgjengelig for diverse ligaer, så du kan engasjere deg uavhengig av hvilke ligaer, lag eller nasjoner du er interessert i. Er du i tillegg en ordentlig fotballfanatiker kan dette fort bli en lønnsom fritidssyssel.

Etihad Stadion - Hjemmebanen til Manchester City

Etihad Stadium – Manchester City er den nye fotballstormakten i Manchester (foto av Airviews Photography / Flickr)

Til sist er det selvfølgelig viktig å vurdere hva slags tur du har i tankene — en tur til London med obligatorisk sightseeing og pub-besøk, eller en Barcelona-tur med sol og strand? Uavhengig av hva du velger vil en fotballtur bli en fartsfylt og underholdende opplevelse.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *