Bilferie i Norge

Gjesteartikkel.

Det er få ting som slår frihetsfølelsen av å sette seg i bilen og legge ut på bilferie. Med bilen som transportmiddel er det nemlig bare fantastisen som setter grenser – man kan reise nesten hvor som helst og når som helst. Norge er dessuten kanskje det aller beste landet å være bilturist i – med flott landskap og fantastiske naturopplevelser. Før du legger ut på en slik tur er det imidlertid veldig viktig at du sjekker at bilen og dekkene er i god stand. Hvis du trenger nye dekk før du reiser kan du enkelt finne dette i nettbutikken Giga-dekk.com. Her finner du gode priser og rask levering, slik at alt er klart før ferien starter. Finn et reisemål du liker, sørg for at bilen er i orden, og nyt turen!

Kystriksveien

Langs Kystriksveien (Foto av Hallvard A. Ulsund / Flickr)

Kystriksveien – verdens vakreste reiserute

Kystriksveien er av National Geographic blitt kåret som «verdens vakreste reiserute», og byr på en rekke flotte opplevelser til bilferien. Veien starter i Trøndelag og snor seg 650 km nordover i vakkert kystlandskap før den ender i Bodø. Langs ruta ligger utallige kjente severdigheter som perler på en snor, inkludert Torghatten, Saltstraumen og De Syv Søstre. Kystriksveien byr dermed på en rekke flotte naturopplevelser og inkluderer dessuten 6 fergestrekningen der du får oppleve det flotte landskapet også fra de mange fjorder. Dette er en flott biltur som enkelt kan kombineres med en dagstur til fots for eksempel i den populære fjellformasjonen de Syv Søstre. Det er selvfølgelig også mulig å kjøre bare deler av turen, eller hva med å kjøre nordover og så ta den spektakulære Hurtigruten ned igjen?

Trollstigen – trollenes vei

Trollstigen er en fjellovergang i Rauma kommune i Møre og Romsdal, og er Norges nest best besøkte naturattraksjon. Veien er omkranset av en rekke høye fjell, blant annet Trolltinden og Trollveggen, og byr på flott natur og spektakulær utsikt. I det bratteste partiet går veien i sikksakk, og det høyeste punktet er på hele 850 meter over havet. Veibanen er på mellom 4 og 6 meter bred, og det er totalt 11 hårnålssvinger. Denne turen er med andre ord ikke for de lettskremte eller de som har høydeskrekk. Den flotte utsikten og de små svingete veiene gjør Trollstigen til et selvsagt reisemål for alle som skal på bilferie.

Trollstigen

Trollstigen (Foto av Giuseppe Milo / Flickr)

Før du legger ut på bilferie er det helt nødvendig å sjekke at dekkene ikke er for slitte. Mønsterdybden på sommerdekk må være på minst 1,6 mm. For din egen og andres sikkerhet anbefales det imidlertid en mønsterdybde på minst 3 mm. Videre må du sjekke at lufttrykket er riktig og at reservehjulet er i orden. Hvis du punkterer øverst i Trollstigen eller innerst i Saltstraumen er det nemlig veldig greit å kunne ha muligheten til å bytte dekk i tilfelle punktering. Du kan enkelt kjøpe dekk online hos Giga-dekk.com, selv underveis i ferien. Dekkene leveres nemlig til et hvilket som helst verksted i hele Norge og kan raskt og enkelt monteres slik at du er på veien igjen før du aner det. Sjekk at dekkene er i orden, meld fra på sosiale media hvor du drar og god tur!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *