8 tips for å finne de billigste flybillettene til jorden rundt reisen

Artikkel av Neil Buckland.

Drømmer du om å reise Jorden rundt, men mangler budsjettet du gjerne skulle hatt. Hvis du har bestemt deg for å ta fri noen måneder for en opplevelse for livet er det surt hvis det er prisen på flybillettene som ødelegger planene. Derfor har vi laget en liste med 8 tips til hvordan du kan finne de billigste flybillettene, slik at du kan oppfylle drømmen din!

 1. Reis utenom sesong. På verdensbasis sier vi gjerne at høysesong for reising er mellom juni og august, og ukene rundt jul og nyttår. Dette er tider på året da svært mange reiser, og flyselskapene skrur følgelig opp prisene på flybillettene. Ofte kan forskjellen i pris mellom å fly i sommerferien og lavsesongen i for eksempel mars, være så mye som 30 til 40%. Merk at for billetter ut av Norge så må vi også legge til alle skoleferiene på listen over hva som regnes som høysesong. Det gjelder særlig vinterferien, påskeferien og høstferien.
 2. Begrens hvor mange steder du besøker. Det kan være verdt å minne seg selv på at det faktisk ikke er nødvending å se hele verden på en gang. Som vi har skrevet om tidligere kan du for eksempel vurdere å droppe USA & Canada på denne turen for å spare penger. I regnestykket vi gjorde den gangen viste det seg at billettene fra Australia til Hawaii var de klart dyreste. En mulighet for å komme utenom det er for eksempel å reise via Europa til Australia og New Zealand, og så returnere til Norge via Asia istedenfor å reise videre til USA.
 3. Reis over land, ikke hav. Som nevnt sparer vi mye penger på å unngå de dyre reisene over Stillehavet. Om mulig bør du i størst mulig grad velge kortere flyreiser istedenfor de lange interkontinentale reisene. Lavprisselskaper opererer fortsatt for det meste kort- og mellomdistanseruter, mens de tradisjonelle og dyrere flyselskapene dominerer på langdistanserutene.
 4. Vær villig til å legge inn mellomlandinger. Alle er stort sett enige om at å reise direkte er det beste og mest behagelige, men det er ikke alltid det billigste. Vær derfor villig til å legge inn mellomlandinger. Husk også at ukurante mellomlandinger med lang ventetid på flyplassen ofte kan være det billigste.
 5. Velg flybilletter til de største byene. Store byer, som oftest hovedstaden i et land, fungerer som ”hub’er” for flyselskapene. En mulighet for å spare penger kan derfor være å fly inn til en hub og sjekke om det finnes andre transportmuligheter for å komme deg til stedet du hadde planlagt, for eksempel buss, tog eller ferje. I mange land kan disse alternativene være mye billigere enn flybilletter. Det kan være lurt å sjekke mulighetene for utenlandsk valuta trading i landet du besøker. Amerikanske dollar er ofte den beste valutaen å ha med seg da den enkelt kan veksles til lokal valuta over hele verden. Sørg for at du veksler inn et mindre beløp slik at du har nok til å dekke taxi, buss, og andre aktiviteter som gjerne ikke tar kort.
 6. Ta en stopp i en by du mellomlander i. Flere flyselskaper lar deg faktisk legge inn noen ekstra dagers opphold på stedet du mellomlander, og du får dermed en ”gratis” reise. Blant annet har Icelandair markedsført dette for mellomlandinger i Reykjavik på Island. Andre aktuelle steder der mange fly mellomlander er Amsterdam, Hong Kong eller Kuala Lumpur.
 7. Ikke reis frem og tilbake. Normalt er det best og billigst å fly færrest mulig kilometer. Det vil si, fortsett reisen i den retningen du allerede reiser. Det finnes allikevel unntak, så vær nøye og sjekk alle alternativer når du bestiller billetter.
 8. Book 4 til 6 måneder i forveien. Det har vist seg flere ganger at flyselskaper setter opp prisene like før avgangsdato. De innrømmer selv at de gjør det, og at grunnen er å få de reisende til å bestille flybillettene sine tidligere. Derfor er en god regel å booke flybillettene minimum et par måneder før avreisen.
Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar for “8 tips for å finne de billigste flybillettene til jorden rundt reisen

 1. Lane
  11. august, 2018 at 15:28

  Er det en dårlig idé å låne penger for en tur?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.