8 grunner til å reise på ferie sammen med andre

Artikkel av Markus Eriksen.

Ferietid handler om gode opplevelser og et positivt avbrekk fra hverdagen. Ifølge SSB var 2,44 millioner nordmenn på reisefot i siste kvartal i 2019. I en tid hvor mange bor alene, er det også mange som reiser alene. Faktisk viser offisielle tall at flere og flere velger å reise alene. Det er selvsagt fordeler med dette, men også ulemper. 

Foto av Simon Migaj / Unsplash

Enten man har et fast reisefølge eller man velger å være med på en pakketur med en gruppe; her er 9 gode grunner til å velge en sosial ferie med andre.

Tryggere sammen

Å være alene i en fremmed by eller på en fjelltur, kan føles utrygt. Derfor er det lett å bli gående å se seg over skulderen istedenfor å nyte omgivelsene. Resultatet er stive skuldre, vond rygg og få opplevelser. Dette gjelder spesielt for kvinner som reiser alene. Innpåslitne menn kan dessverre være et problem.

Dyrke felles interesser

En vinsmakings feire til Provence i Frankrike eller en yoga ferie i India, mulighetene er mange. Ved å reise sammen med venner, styrker man vennskapet og får dyrket hobbyen. Dette er viktig i dagen samfunn hvor så mange av oss sliter med ensomhet.

Opplev noe nytt sammen

Kanskje er drømmen å lære seg å surfe, svømme med haier eller leve som en cowboy i en uke. Det er mange selskaper som tilbyr slike reiser, men det kan føles utfordrende å gi seg i kast med noe helt nytt alene. Da er det lettere å slippe seg løs sammen med venner, så kan man prøve noe nytt sammen. 

Hyggeligere regntunge dager

Det ideelle, og alles drøm, er selvsagt at været samarbeider hele ferien, men dessverre gjør værgudene som de vil. Er man alene blir det fort til at man tilbringer mye tid på nettbrettet og ser filmer, er inne på sider som f.eks. Norgesspill eller leser e-bøker. Samme som en rolig kveld hjemme med andre ord. 

Er det flere om reiser sammen, er man kreativ sammen. Kanskje en regnværsdag kan brukes til å utforske utesteder i nærområdet?

Bli inspirert til å se noe mer

Når man reiser sammen med andre, må man legge opp ferien så alle blir fornøyd.  Står sightseeing på planen, må alle få komme med innspill til hva man skal prioritere. Fordelen er at alle får besøkt steder de ikke ellers ville fått sett. Noen ganger kan dette være irriterende, men i de fleste tilfellene vil man få en fantastisk opplevelse man ellers aldri ville fått.

Få mer for pengene

I utlandet betaler man stort sett pr rom og ikke pr seng. Dermed vil to personer spare penger på å reise sammen, kontra og reise hver for seg. Har en vennegjeng slått seg sammen, kan det være mye penger å spare. Det gis ofte rabatt hvis man er 10 eller flere. 

Få nye venner

En viktig årsak til at folk reiser på ferie alene, er at de ikke har noen å reise sammen med. Det kan være tidsmessige årsaker, at man ikke får feriedagene til å passe, eller det kan være andre grunner som ligger bak. Dette er en utfordring reiselivsbransjen kjenner godt til. De har laget flere løsninger, inkludert egne apper, hvor man kan søke etter en reisevenn eller to. I slike tilfeller blir en ferie den perfekte anledningen å bli kjent med nye mennesker og knyte sterke vennskapsbånd. 

Minner som varer

Når man reiser sammen og har felles opplevelser, blir dette gjerne et tema man tar opp når man møtes igjen. Minnene forsterkes og man husker nye ting. Sammen gjenskaper man reisen og alle opplevelsene, og dette er det perfekte utgangspunktet for å planlegge nye reiser.  

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *