Venezia, Italia

Artikkel av Espen Pålsen.

Venezia er en av de aller mest kjente byene i verden. Byen er mest kjent for sin historie, turistattraksjoner, spesielle beliggenhet i forhold til sjøen, arkitektur og lignende. Byen ligger ved Adriaterhavet og det bor rundt 250 000 innbyggere der. Naturligvis er det til stadig mye mer enn 250 000 mennesker der, da ekstremt mange turister er innom byen årlig.

Foto av Pedro Szekely / Flickr

Generelt

Alle har sett de klassiske bildene fra Venezia, enten det er kanalene, de flotte bygningene, gondolene, lidoen eller lignende. Det er ikke uten grunn at Venezia har blitt en av de mest kjente turistattraksjonene i verden.

Foto av Stephen Colebourne / Flickr

Byen har ekstremt mye å by på, og egner seg godt til en ukesferie med familien. Dette er nok ikke byen du drar til for å feste med vennene dine, og passer seg best for en ukes rekreasjonsferie. Byen ligger en kort 3 times flytur fra Norge, slik at man også kan dra dit på helgetur.

Tips til Veneziaturen

Det er ekstremt mye du kan gjøre i Venezia. Dette er også en by som kan oppleves best for dem som har litt budsjett, men det er selvfølgelig ikke nødvendig å bruke så mye penger her. Her følger noen tips til forskjellige stadier på turen, ut fra hvilket budsjett du har.

Ankomst

Ved ankomst til flyplassen er det flere måter å komme seg til selve Venezia på. Du er nødt til å komme deg dit med båt, da det er et hav mellom flyplassen og selve byen. De som har sett James Bond filmen “Casino Royal” husker kanskje scenen hvor James Bond seiler inn i byen med en seilbåt i selskap med en pen pike.

Foto av barnyz / Flickr

Primært er det to måter å komme seg til byen på, privat eller offentlig båttaxi. Begge deler er hyggelige, men privat båttaxi er absolutt det vi anbefaler mest. Dette er selvfølgelig mye dyrere, men er likevel en veldig hyggelig måte å ankomme Venezia by på. Selve båtturen er ikke på mer enn 30 minutter, men det kan fort bli litt ventetid dersom du skal ta offentlig transport.

Hoteller

De aller fineste hotellene ligger rett ved sjøen og har egne brygger. På disse hotellene befinner det seg også båter og personell, som kan kjøre deg rundt der du ønsker i veldig fine og klassiske trebåter.

Dersom du er villig til å bruke litt penger anbefaler vi på det sterkeste at du bor på et slikt hotell, da det er en virkelig fin opplevelse. Men det koster som sagt en del midler, slik at det kanskje ikke er for alle. Fortvil imidlertid ikke, da det også befinner seg en rekke fine hoteller i byen hvor du får mye for pengene. Byen er ikke så stor, så det er vanskelig å finne et hotell som ikke ligger relativt sentralt.

Foto av A Librarian / Flickr

Er du en av de som ønsker å se på TV på hotellrommet er dette noe du kan gjøre, men her må du være oppmerksom på at alle kanalene er dubbet. Vi befant oss i Venezia sommeren 2018 under Fotball-VM, og det var ikke så interessant å se med italiensk kommentator. Heldigvis fikk vi benyttet oss av en VPN-tjeneste, slik at vi fikk sett norsk TV selv om vi var i Italia. VPN er for øvrig noe vi har benyttet oss av flere ganger på reise, og det er alltid like deilig å faktisk kunne se norske TV-programmer selv om man befinner seg på reisefot. Uten VPN blir nemlig innholdet geoblokkert.

Aktiviteter

Det er som sagt utrolig mye man kan gjøre i Venezia. Det vi aller mest anbefaler de første dagene (særlig dersom du skal være der en hel uke), er egentlig bare å gå rundt i byen og se på alt den har å by på. Byen er ikke så ekstremt stor, slik at du får dekket mye ved å bare gå rundt. Det er ekstremt mange fine bygninger å se på, slik at dette er noe av det aller hyggeligste med turen. Man kan også ta en Gondoltur, men dette er veldig dyrt, og er egentlig ikke så interessant. Vi anbefaler egentlig ikke å gjøre dette.

Foto av TracyElaine / Flickr

I tillegg må man selvfølgelig spise ute på mange av byens flotte restauranter. Her er det mange hyggelige gatekafeer, men også mer fine restauranter. Man burde nesten teste ut litt av alt.

Ved siden av dette er det ekstremt mange severdigheter i Venezia. Noen av de mest kjente attraksjonene er Dogepalasset, Rialtobroen, Sukkenes bro og Markusplassen. Dogepalasset er helt spesielt, og anbefales alle å sjekke ut. Markusplassen er selvfølgelig helt uaktuelt å ikke få med seg,  men dette er det lettere å komme til da den ligger helt i sentrum av Venezia og er åpen for alle uten inngangspenger eller kø.

Foto av Richard Schneider / Flickr

Ved siden av disse severdighetene anbefales det på det sterkeste å komme seg ut til lidoen. Dette er altså stranden. Denne kommer du deg til med båt. Når du har kommet deg ut til lidoen, burde du leie sykkel og sykle helt ut til kanten av stranden. Her er det nemlig nesten hel øde, mens det i sentrum av stranden er ekstremt fullt av folk. For vår egen del, var dette noe av det hyggeligste vi gjorde på hele turen.

Kort om lokalbefolkningen

Lokalbefolkningen i Venezia kan være hyggelige, men ikke alle er det. Mange i byen er veldig lei av turister, hvilket man også kan forstå, da det er ekstremt mange av dem. Det gjelder dermed å ha en forståelse for dette, og ikke være uhøflig dersom ikke alle serveringspersonell er ekstremt entusiastiske.

Avsluttende ord

Venezia er en helt fabelaktig by som anbefales alle å reise til. Vi vil nok anbefale å ta en rundt 5 dager i byen, da dette passer i forhold til hvor stor byen er og hva du kan gjøre. Byen passer til eldre så vel som til unge, særlig nyforelskede selvfølgelig. Byen er vel en av de mest romantiske i Europa. Det er bare å ønske dere en god tur!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *