Snarveier til å fly billigere eller helt gratis i 2020

Artikkel av Ørjan Kristoffersen.

Ikke alle er klare over at det finnes spesielle ordninger som gjør det mulig for hvem som helst å fly gratis til en rekke ulike land; til og med på businessklasse.  Og er man i ferd med å planlegge en reise, kan det være optimalt å vite hvordan man kan yte mest mulig på turen.

Flyselskaper tenker alltid på nye og kreative måter å trekke til seg og bevare lojale kunder på. En av disse metodene er bonuspoeng. Dette er poeng som kunder får kreditert hver gang de handler eller benytter seg av ulike tjenester og som blant annet kan veksles inn til billigere eller gratis flyreiser senere. Her kan du lese videre om du ønsker å finne ut mer om hvordan akkurat en slik ordning fungerer, og hvordan du kan tjene opp poeng til å reise enten billigere eller helt gratis på din neste flytur.

SAS er et av de mange flyselskapene som tilbyr bonuspoeng, bedre kjent som EuroBonus, til sine partnere, og bedrifter som American Express tjener godt på å kjøpe poeng fra SAS. Disse poengene blir deretter tilbudt til kundene deres, som kan samle på dem gjennom å handle mens de er ute og reiser og senere bytte dem inn mot oppgraderinger av reiser eller gratis flyreiser. Det er selvsagt ikke bare American Express, i samarbeid med SAS, som byr på bonusordninger. Flyselskap som Air France og KLM følger også i samme fotspor.

Siden introduksjonen av bonuspoeng i Skandinavia på 90-tallet har ting endret seg drastisk. Den gang kunne man bare bruke poengene man tjente til å betale for nye flyreiser, men i dag kan man kose seg med en rekke reiserelaterte produkter. Det kan vise seg å være mer lønnsomt å delta i bonusordninger hvor man handler ofte enn å være vanlig kunde.  Finn ut mer om hvordan du kan spare penger ved å benytte deg av bonuspoeng — fordi det, generelt sett, er et billigere alternativ. Men det er ikke bare fordi det er billigere at man bør vurdere å gå over fra å være vanlig kunde til en bonuskunde. Det er nemlig også fordi at flere betaler for at andre skal kunne fly gratis uten å være klare over det. Man finner i tillegg omtrent de samme tilbudene på online casinoer — les mer her om hvilke velkomstbonuser ulike spillplattformer tilbyr — butikkjeder, hvor oppsamlede poeng kan lede til gratis matvarer for eksempel, restauranter og kinoer. Alt i alt lønner det seg å delta i bonusordninger for å yte mest mulig av eksisterende tilbud hos selskap.

Det stemmer. Hver gang man drar kortet sitt i for eksempel en dagligvarebutikk, går en prosentandel av det man betaler til bank og kortselskaper som deretter tilbyr bonuspoeng til kunder som er medlemmer i bonusordningene deres.

Om man reiser ofte, for eksempel, kan bonuspoeng fra flyturer samles på og gjøres om til ikke bare gratis flyvninger, men også hotellopphold, gavekort, leiebil og mye mer. På nettsiden til SAS finnes videre informasjon om hvordan man kan bestille hotellopphold med poengene man har samlet opp. Hvis du ikke allerede eier et bonuskort, kan det være lurt å finne ut av om flyselskapet du liker å reise med, eller favorittstedet ditt å handle, tilbyr et slikt kort slik at du ikke lenger går glipp av potensielle tilbud du kan unne deg neste gang du reiser.

 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *