Shoppingtur til Stockholm

Artikkel av Tore Olsen.

Sverige og Stockholm er den perfekte destinasjonen dersom du ønsker å shoppe skandinavisk design av høy kvalitet. Dessuten kan vakre Stockholm by på mange budsjettvennlige alternativer til deg som vil ha mest mulig for pengene. Store merker som Filippa K, Hunkydory, Acne Studios, Stenströms, Tiger of Sweden, WeSC, Björn Borg og Cheap Monday har alle base i Sverige, noe som betyr at du kan finne mange skatter om du er på jakt etter klær, vesker og sko. I Stockholm finner du konseptbutikker fra flere designere, så vel som kjøpesentre med kjente butikker som H&M og andre rimelige klesbutikker.

Veldig mange av klesmerkene vi nordmenn bruker, kommer nettopp fra Sverige. Og hva er vel da bedre enn å shoppe i Stockholm – Sveriges vakre og historiske hovedstad? Sjekk ut populære handlegater som Drottninggatan, som strekker seg helt fra Gamla Stan til Odenplan. Her er det mange kjente butikker, som Zara, H&M og Carlings, samt en rekke perler du ikke finner maken til i Norge. Sjekk også ut «SoFo» (South of Folkungagatan), som er et trendy og eksklusivt strøk med designerbutikker på rekke og rad. Pass på lommeboken, for her kan det fort dukke opp mange fristelser!

Nyt Stockholm underveis

I Stockholm kan du oppleve mer enn bare shopping, som for eksempel sightseeing, restauranter, kaféer og kulturelle begivenheter. Det er viktig å slappe litt av mellom slagene når du er på shoppingferie, og det anbefales derfor å ta med seg mobiltelefonen eller en god bok. Sett deg ned på en sjarmerende gatekafé og les en roman, eller finn fram mobilen og spill på et nettcasino som Folkeautomaten. Eller kanskje du heller vil ringe en venn og fortelle om dine siste innkjøp? Hvil beina mens du drikker nytraktet kaffe og planlegger hvilke butikker du skal utforske.

Foto av edward stojakovic / Flickr

Dersom du trenger en pause fra shopping, kan du også besøke et av Stockholms mange museer. Det velkjente Vasamuseet er nesten et must om du er i Stockholm. Her kan du se det godt bevarte skipet Vasa fra 1600-tallet. Dette er en nasjonalskatt for svenskene, da båten består av 98 % originale deler. Legg merke til de utskårne ornamentene på skipet! Trenger du å slappe helt av, kan du også besøke et spasenter i Stockholm, og få massasje eller aromaterapi som skjemmer bort sansene. Shopping skal ikke være stressende, så finn tid til å senke skuldrene.

Interiør og andre ting

Når du først er på en shoppingtur til Stockholm, er det ikke nødvendigvis bare klær du er på jakt etter. I Stockholm finnes det også stilige designermøbler og interiør som ikke finnes i Norge. Nordisk design er i vinden som aldri før, og i Stockholm finner du flere spennende interiørbutikker som kan utforskes. Sjekk for eksempel ut butikken Modernity i Sibyllegatan 6, hvor du kan finne design fra både Poul Kjærholm, Karin Bojesen og Hans J. Wegner. Sjekk også ut Svensk Tenn, hvor du finner stilige tekstiler og tapet med unike mønstre. Vel verdt et besøk!

Foto av David Sanz / Flickr

Er du på jakt etter etnisk interiør? Da bør du ta turen til Afro Art, en butikk som har vært å finne i Stockholm helt siden 1967. Her finner du etnisk håndverk laget av ulike kunstnere fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Eller hva med Nordiska Galleriet som ligger i Nybrogatan? Her finner du kjent og elsket design fra mange populære designere, noe som inkluderer både klassikere og spennende, nytt design. Du vil nok ikke angre på en shoppingtur i Söta brors hovedstad – her venter hundrevis av spennende butikker, kaféer, museer og idyllisk, svensk natur. God shopping!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *