Språkkurs i utlandet

Gjesteartikkel av Kristin Vidvei Nygaard.

Det lille dansestudioet er røykbelagt, gulvene er nedslitt og sigarettlukten sitter i veggene. Den energiske flamencoinstruktøren fører deg gjennom trinnene med stødig hånd, han lukter søtt og snakker raskt på spansk. Du forstår ikke så mye av det han sier, bare noen ord innimellom, men du kjenner rytmen i musikken og gir deg hen til de tonene. Når du kommer ut på gaten igjen er du andpusten og småsvett av dansingen, det har rukket å bli mørkt og fortauet begynner å fylles opp av feststemte lokalfolk.

Mens du ser etter et sted du kan sette deg ned for et glass vin, blir du minnet på melonen du fikk på markedet tidligere på dagen, du kan fortsatt kjenne smaken i munnen. Grønnsakshandleren hadde tatt seg god tid til å finne den aller beste. Den var så saftig, bedre enn noe annet du har smakt før, melonkjøttet nærmest smeltet på tungen. Du må tilbake. Du vil oppleve alt på dette stedet!

Bli kjent med lokalkulturen

Vi nøyer oss ikke lenger med å besøke turistattraksjoner og dra på shopping når vi er på ferie, vi vil bli kjent med menneskene, lære om kulturen og utforske nye områder. Opplevelsesreiser er i vinden som aldri før, og språkreiser er intet unntak. På en språkreise i utlandet lærer du ikke bare et nytt språk, du lever språket. Språkreise i utlandet er en unik mulighet til å lære et nytt språk mens du blir kjent med en annerledes kultur fra innsiden, enten du vil lære et helt nytt språk, eller bare finpusse på engelsken din.

Nordmenn har lenge vært blant verdens aller flinkeste i engelsk, men i det siste har vi også blitt stadig mer opptatt av å lære flere andrespråk. Foruten engelsk, er spansk verdens mest populære andrespråk, noe som gjenspeiles i norske trender. Siden 2006 har spansk vært det mest populære fremmedspråket i ungdomsskolen, og en av de vanligste grunnene til at norske elever velger spansk, er den fine lyden i språket.

Et annerledes spanskkurs

Man antar at det er omkring 500 millioner mennesker på verdensbasis som snakker spansk og at nesten 400 millioner har spansk som morsmål, noe som gjør spansk til det nest største morsmålspråket i verden etter kinesisk. Spansk er et av de offisielle språkene i EU og FN, samt det største språket i mer enn 20 land. Mexico er det landet i verden med flest spansktalende, etterfulgt av Colombia og Spania. Ettersom spansk er et såpass utbredt språk, har du mange muligheter hvis du vil lære spansk i utlandet.

Reis for eksempel til Costa Rica og lær spansk hvis du er eventyrlysten og ute etter en eksotisk opplevelse. Kulturen i Costa Rica er en blanding av søramerikansk kultur og cowboykultur, noe som skaper en helt unik atmosfære. Spis tradisjonell «gallo pinto» til middag og dra på rodeoshow med venner på kvelden. På dagtid er det utendørsaktiviteter som gjelder, besøk kaffeplantasjene eller dra på utflukt til aktive vulkaner, lær å surfe eller test ut rafting. Costa Rica er blant annet kjent for et rikt biologisk mangfold og naturskjønne omgivelser, og kan vise til både majestetiske fjellkjeder og noen av verdens vakreste strender.

Playa Tamarindo

Kulturell i Barcelona

Hvis du derimot trives godt i Europa og ikke er så lysten på en kjempelang flytur, er spanskkurs i Spania et bedre alternativ. Og spanskkurs i Spania kan være så mangt, alt fra badeferie på solkysten til storbyferie i hovedstaden, eller hva med å kombinere strandliv og byferie i Barcelona?

Den unike kombinasjonen av pulserende storbyliv og avslappende strandliv lokker over 7,5 millioner turister til Barcelona hvert eneste år, noe som gjør byen til en av Europas mest besøkte storbyer. Etter at hele strandområdet ble pusset opp i forbindelse med sommer-OL i 1992, har den vakre bystranden fungert som et trekkplaster for soltørste turister fra hele verden. Det er fort gjort å glemme at du faktisk befinner deg midt i Spanias nest største by når du ligger langflat i solen og bare såvidt hører lyden av trafikksus i det fjerne.

Barcelona er dessuten et mekka for kulturinteresserte. En rolig spasertur i sentrum er sightseeing i seg selv, overalt i byen er det spor fra den katalanske modernismen, og Antoni Gaudi er utvilsomt kunstneren som har satt mest preg på byens arkitektoniske stil. Mest kjent er Gaudi for å ha tegnet katedralen Sagrada Familia som i dag er en av byens største attraksjoner. Byggingen ble påbegynt på slutten av 1800-tallet, men katedralen er fremdeles ikke ferdigstilt. Dog skal den etter sigende ferdigstilles i 2026.

Barcelona

Barcelona

Urban hovedstad

Madrid omtales gjerne som Spanias mest «spanske by». Hovedstaden byr på en blanding av nytt og gammelt, fra hypermoderne design, til eldgammel kulturarv og lange tradisjoner. For i hovedstaden lever gamle tradisjoner i beste velgående, det beryktede tyrefektingshowet samler fremdeles horder av tilskuere, og byens mange flamencosentre tiltrekker både lærevillige turister og lokale danseløver.

Lær spansk på språkskole i Salamanca-distriktet og benytt muligheten til å bli bedre kjent med hovedstadens viktigste kommersielle område. Her finner du det som sies å være byens beste innendørsmarkeder, samt utallige autentiske småbutikker og koselige cafeer. For luksusdyret er det Calle de Serrano som gjelder, byens mest eksklusive handlegate. US News har anbefalt Calle de Serrano som en av de viktigste stedene å se når man besøker Madrid og gaten er et høydepunkt for både moteinteresserte og vindusshoppere.

Tar du et spanskkurs i Madrid, må du også få med deg en middag på verdens eldste restaurant. På Plaza Mayor ligger Sobrino de Botin som, foruten å være kjent som verdens eldste restaurant, også er kjent for å ha svært god mat. Prøv deg for eksempel på en av husets spesialiteter cochinillo asado (helstekt pattegris) eller cordero asado (lammestek) som er tilberedt etter gamle kastiljanske oppskrifter.

Madrid

Madrid

En pause fra hverdagen

Hvis du vil kombinere språkopplæringen med en deilig badeferie på solkysten er et spanskkurs i Malaga midt i blinken. Med over 300 soldager i året og en snittemperatur på nesten 30 grader i sommermånedene, lever regionen utvilsomt opp til navnet sitt. Malaga er Costa del Sols største resortby, med vakre strender og autentisk middelhavskultur tiltrekker byen tusenvis av turister og sesongbeboere hvert eneste år.

Og det er ikke uten grunn at mange nordmenn flytter til solkysten i vinterhalvåret og forlater snø og slaps hjemme i Norge til fordel for sol og varme. Her kan du virkelig senke skuldrene og  lade batteriene mens du lærer spansk. Nyt late soltimer på stranden og koselig ettermiddager i byens hyggelige gågate, Calla Larios. Besøk ruinene til det romerske teateret og ta en forfriskende dukkert i Middelhavet. Før du vet ordet av det tar du en siesta midt på dagen!

Ellers kan byen skilte med helt overlegen sjømat. De aller beste fiskerestaurantene finner du i de gamle fiskelandsbyene utenfor sentrum, her kan du nyte fantastisk sjømat i autentiske omgivelser ved strandkanten. Eller kanskje du foretrekker å lage maten selv? I så fall bør du ta en tur til markedet Atarazanas i gamlebyen. Det er hit de lokale tar turen når de skal diske opp til stort paella-selskap, så her finner du definitivt det du er ute etter, være seg frukt, grønnsaker, kjøtt eller fisk. Bodene bugner av velsmakende, kortreiste råvarer.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *