Reiseguide for Island

Artikkel av Berit Hansen.

Lurer du på hvor din neste tur skal gå? Vi har et spesielt og veldig interessant reisetips til deg. Det lille, men magiske landet Island med sin storslåtte natur og mange aktiviteter kan vekke reiselysten i de fleste av oss. Island og Reykjavik er spennende i all slags vær og uansett hva slags interesser du har. Island er som en liten blomst det bare er å begynne å glede seg til å oppdage!

Foto av Kris Williams / Flickr

Kun en kort 3 timers flytur fra Oslo finner vi denne vakre eventyrøya.  Det er kun en større by på Island, nemlig hovedstaden Reykjavik. Her bor 60% av Islands befolkning og de fleste av landets hoteller befinner seg i Reykjavik. På grunn av Islands raskt økende popularitet blir det fort fullt, så det er viktig å bestille hotell på forhånd.

Foto av Daniel Enchev / Flickr

Det er bare fantasien som stopper deg når det kommer til aktiviteter på Island. Enten du vil sitte på hotellrommet og spille på Norske Casino, eller du vil komme deg ut og se hva naturen har å by på så kan du gjøre dette på Island. Her finner du rideturer, rafting, snorkling, snøscooterkjøring, grotteturer, isbreklatring og mye mer. Du kan også ta det litt roligere ved å bli med på ulike vandreturer, spille golf eller dra på spa. En av de mest kjente aktivitetene, både sommer og vinter, er å bade i varme kilder og se på geysirer.

Foto av Kris Williams / Flickr

Island kan faktisk  regnes som en helårsdestinasjon for hver årstid her har sin sjarm og særpreg. Temperatur og vær påvirkes av Golfstrømmen, så selv om sommeren er mild så blir vinteren sjelden iskald. De fleste velger å besøke Island mellom mai og september. På denne årstiden ligger temperaturene på mellom 10 og 15 grader og dagene er lange.

Foto av moonjazz / Flickr

Når høsten begynner å vise seg på Island så kommer alle de vakre fargene frem. Det er absolutt verdt et besøk for å se. Vinteren kommer med snø og temperaturer som sjelden sniker seg under -1 grad. Hvis du drømmer om å se nordlys så regnes nordlyssesongen å gå fra oktober til mars. Våren er en vakker årstid uansett hvor i verden du befinner deg. Island er intet unntak og her betyr vår snøsmelting. Det gjør at noe av høylandet blir utilgjengelig, men aktivitetene er uansett alltid mange på Island. Her kommer du ikke til å kjede deg! Uansett når på året du tenker å ta turen til vakre Island så husk at været raskt kan skifte, så det er viktig å komme forberedt.

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer for “Reiseguide for Island

  1. Kamilla Haaland
    8. november, 2017 at 19:01

    Island virker fantastisk!

  2. Veldig fornøyd!
    9. august, 2018 at 10:14

    Jeg tok et lite lån for å reise der, men det var verdt det! Jeg er enig, Island er bra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *