Oslo, Norge

Artikkel av Magnus Johansen.

Oslo er Norges hovedstad og er en by de fleste turister på besøk i Norge kommer innom. Selv om Norges aller største høydepunkter befinner seg andre steder i landet, så er Oslo en by hvor det er verd å tilbringe et par dager. Populære turistattraksjoner i Oslo er blant annet Vikingskipmuseet, Munchmuseet, Vigelandsparken og Holmenkollen.

Vigelandsparken

Vigelandsparken (foto av Palickap / Wikimedia Commons)

På Vikingskipsmuseet kan man se verdens best bevarte vikingskip på nært hold. Disse ble funnet på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet under utgraving av vikinggraver. Museet ligger på Bygdøy, litt utenfor sentrum, og kan nås med enten buss eller båt fra Aker Brygge. Munchmuseet stiller ut kunstverkene til Edvard Munch, Norges kanskje mest berømte kunstner. Museet ligger for tiden på Tøyen, men et nytt Munchmuseum er under bygging i Bjørvika og skal stå klart i 2020. Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner. Den inneholder rundt 600 skulpturer, inkludert den kjente “Sinnataggen”. I motsetning til mange attraksjoner i Norge, så er Vigelandsparken helt gratis å besøke og er åpen døgnet rundt.

Holmenkollen

Holmenkollen (foto av Ralf Roletschek / Wikimedia Commons)

Oppe i høyden ligger Holmenkollen, Oslos kanskje mest populære turistattraksjon og en av verdens mest berømte idrettsarenaer. Her har det blitt arrangert både Vinter-OL, Ski-VM og VM i skiskyting. Den kjente hoppbakken er synlig fra store deler av byen, og selv når det ikke er hopprenn, så kan man besøke Skimuseet og se utsikten fra toppen av bakken. Herfra ser man store deler av Oslo, Asker og Bærum. Fra Holmenkollen har man også lett tilgang til Nordmarka, hvor Oslos innbyggere går på ski om vinteren og til fots på sommeren. Mange som besøker Oslo tar også toget ut av byen i retning Lillehammer, særlig kjent etter å ha arrangert Vinter-OL i 1994. Togturen tar i snitt 2,5 time og koster ikke all verden sett med norsk målestokk. Det lønner seg å kjøpe togbillett på forhånd, for det koster ekstra å betale ombord på toget.

Operahuset i Oslo

Operaen i Oslo (foto av Wojtek Gurak / Flickr)

Et av de mest populære turisthotellene i Oslo er Thon Hotel Opera. Dette hotellet kan riktignok for mange sies å ha litt høye priser, men tar dette igjen med klassisk stilrent bad, med fliser på veggen og badekar. Hotellet er akkurat pusset opp og fremstår med en moderne “2019-look”, laminat på gulvet og varme farger på veggene. Badet har også dusj med alt ekstrautstyr som du måtte trenge. Thon Hotel Opera ligger, som navnet antyder, sentralt plassert i Oslo, rett ved operaen.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *