Opplev Europa med fotballreiser

Fotballreiser er mer populære enn noensinne før, og er en god måte å oppleve et land og en kultur på. I dag kan man se fotball på TV døgnet rundt, men fotball på skjermen blir aldri det samme som å være tilstede på stadion. 

EM i fotball er i full gang

Fotballfeberen herjer i Europa, og EM i fotball er fordelt på hele 12 forskjellige land. Det betyr at det aldri har vært lettere å oppleve internasjonal fotball på nært hold, selv om adgangen til fotballstadionene kan være restriktive. Selv om det ikke er helt fullt på tribunene, kan man fortsatt merke stemningen i de respektive byene. Etter at fotball-EM er ferdigspilt, er det ikke mange ukene til de største ligaene rundt omkring i Europa starter igjen – og da frister det med en fotballreise!

I denne artikkelen ser vi nærmere på fotballreiser til de to største ligaene, nærmere bestemt Premier League i England og La Liga i Spania. 

Fotballreiser til England

Fotballreiser til England byr på pints, puber, legendariske stadioner og tradisjonsrike klubber. Mange nordmenn har favorittklubber i England, og landet er helt klart på toppen blant nordmenns favorittmål for fotballreiser. Spesielt de store fotballbyene London, Liverpool og Manchester er populære. 

Det er også i London man finner den største sportsarenaen i Europa, nemlig Wembley. Derfor er det også naturlig at finalen i Euro 2021 spilles på Wembley.  

Fotballreiser til Spania

Spania er et annet populært reisemål for nordmenn når det gjelder fotballreiser. Spania byr på tapas, varme og iskalde cervezas, men også to av verdens største fotballklubber og deres tilhørende gigantiske fotballstadioner. Hver fotballfan burde besøke Camp Nou og Santiago Bernabéu på et tidspunkt i livet.

Fotballreiser til London

London er den klart største fotballbyen i Europa når det gjelder antall fotballklubber og kamper hver uke. På en helgetur til London, med litt planlegging og litt flaks, kan du se ganske mange kamper.

Å dra på fotballturer til London og se kamper i de lavere divisjonene enn Premier League kan også være store opplevelser, og man får et unikt innblikk i engelskmenns fantastiske evne til å skape stemning og atmosfære både på og rundt stadion. 

Fotballreiser til Barcelona

Fotball i Barcelona er en del av livet, og byen lever og puster for fotball. Byens fotballstolthet er selvfølgelig og uten sammenligning FC Barcelona eller Barça, som er klubbens kallenavn på det lokale katalanske språket. 

Selv om FC Barcelona er klubben i Barcelona og har Europas største fotballstadion for klubblag, Camp Nou, er det også en annen klubb som hører til i byen, nemlig RCD Espanyol. Espanyol har historisk alltid stått i skyggen av storebror, men i 2009 innviet klubben et nytt stadion (Cornellà-El Prat) med plass til over 40 000 tilskuere.

Fotballreiser til Madrid

Madrid er delt i to blant lokalbefolkningen. Enten er du en fan av den stolte kongeklubben Real Madrid, eller så støtter du Atletico Madrid sør i Madrid. Spenningen mellom de to klubbene, deres fans og spesielt det lokale oppgjøret El Derbi Madrileño er alltid dramatisk.

Møtet mellom de to klubbene i Champions League-finalen 2014 var på mange måter legendarisk og vil alltid bli husket som en historisk seier og et tegn på byens naturlige overlegenhet av Real-fans, mens Atletico-fans sannsynligvis vil prøve å fortrenge det smertefulle nederlaget for alltid. En fotballtur til Madrid er alltid verdt turen, uansett hvilken av de to klubbene som spiller.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *